Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia serà protagonista de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana en les categories Màster, Elit i Sub23

La segona edició de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana, de les categories Màster 2024, Elit i Sub23, ha triat Dénia per a protagonitzar una de les etapes més intenses d'enguany. El regidor d'Esports, Valentín Alcalá, juntament amb la presidenta del Club Unió Ciclista Montgó, Elisabeth Crespo, han presentat este matí del dimarts 6 de febrer, en una roda de premsa, tots els detalls de la jornada esportiva que tindrà lloc el pròxim 18 de febrer.

La competició durarà dos dies i tindrà tres etapes, amb un total de 165 km, i en ella participaran uns 200 ciclistes. El dissabte 17 de febrer començarà la prova a Almenara, i comptarà amb dues etapes, la primera serà una contrarellotge, que es disputarà al matí, serà de 4,7 km, a la qual seguirà a la vesprada la segona etapa en ruta amb un recorregut de 90 km. La tercera etapa, amb eixida i meta a Dénia, serà el diumenge 18 de febrer, i recorrerà 89 quilòmetres en ruta de l'interior de la Marina Alta.

Elisabeth Crespo ha explicat que l'eixida de la ruta neutralitzada (no competitiva) està prevista a les 10.00 hores, i tindrà lloc a l'altura del número 39 del carrer del Marqués de Campos. L'itinerari seguirà per esplanada de Miguel Cervantes, la plaça de Benidorm, l'avinguda del Miguel Hernández i el Camí de Gandia, on ja s'abandonarà el nucli urbà. La previsió és que l'eixida de la ruta llançada, la vertadera carrera de la competició, es vaig efectuar a les 10.06 hores, que continue pel Camí de Gandia (CV724), en direcció a la Xara. La distància entre l'eixida neutralitzada i l'eixida llançada és de 2,5 quilòmetres.

Valentín Alcalá ha manifestat que “estem molt orgullosos que la nostra ciutat siga una etapa d'eixida i d'arribada d'un esdeveniment esportiu com la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana i tot això ha sigut gràcies als treballs del Club Va unir Ciclista Montgó i de la Federació. Estem molt contents de continuar apostant per iniciatives com aquesta, que fan de Dénia un ‘bike territory’, i deixen un importantíssim llegat històric d'esdeveniments, competicions i classificacions a la nostra ciutat”.

El regidor d'esports ha continuat dient que “fa poc menys d'un mes que gaudíem de la Volta Ciclista a la Marina Alta i, al setembre de 2023, Dénia va ser també el punt de partida de la huitena etapa de la Volta Ciclista a Espanya. Aquests són alguns exemples de la rellevància de la nostra localitat en el mapa ciclista, tant a nivell regional com nacional”. I des de la Regidoria d'Esports ha destacat que “s'ha d'impulsar l'esport base i fer costat a totes aquelles entitats com el Club Unió Ciclista Montgó de Dénia, que a més de practicar el ciclisme fomenten aquest tipus d'esdeveniments que ens converteixen en referents no sols esportius sinó també turístics”. Finalment, Valentín Alcalá, ha convidat a tots els amants del ciclisme i a tots els deniers el fet que vinguen a gaudir d'aquest espectacle esportiu i que participen de l'emoció de la Volta Ciclista de la Comunitat Valenciana.

Pedreguer, Benidoleig, Orba, Murla, o Benigembla són uns altres dels municipis de la comarca de la Marina Alta pels quals discorrerà esta jornada que continuarà per uns enclavaments molt emblemàtics com són els molt exigents ports de muntanya de l'Alt de Pla Petracos (Alt de Tarrenyes), l'Alt de Port de la Vall d’ Ebo, i l'Alt de Sagra. El recorregut de l'escamot continuarà per les poblacions de Sagra, Tormos, per a tornar per Orba, Benidoleig, Pedreguer, La Xara, i té prevista la seua arribada a Dénia entre les 12.13 hores.

Dénia serà protagonista de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana en les categories Màs...
Dénia serà protagonista de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana en les categories Màs...
Dénia serà protagonista de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana en les categories Màs...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina