Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El comité científic aprova el projecte anual d'estructura i continguts del Dénia Festival de les Humanitats

Es creen set espais acadèmics i de debat liderats per les universitats i centres educatius col·laboradors

El comité científic del Dénia Festival de les Humanitats va aprovar ahir el projecte Pensament, Creativitat i Humanitats que desenvolupa l'estructura i dinàmica del festival amb activitats al llarg de l'any.

El projecte contempla dos línies principals d'acció, transversals i complementàries. D'una banda, la creació de set espais acadèmics, participatius i de debat en diverses àrees del coneixement, que seran liderats per les universitats, instituts i col·legis que integren el comité científic.

Estos espais són:

1.- Espai Art i Humanitats, liderat per la Universitat Politècnica de València.

2.- Espai Política i Ciutadania, liderat per la UNED.

3.- Espai Ciències Socials, Universitat de València

4.- Espai Humanitats i Empresa. Espai Lluís Vives. Universitat Jaume I (UJI) i UNED

5.- Espai Humanitats, Literatura i Territori, Universitat d'Alacant

6.- Espai Educació Emocional, liderat pel col·legi públic Llebeig i els IES Sorts de la Mar, Maria Ibars i Historiador Chabàs de Dénia.

7.- Espai Igualtat i Agenda 2030, liderat per UNED Dénia

 

L'activitat d'estes àrees es desenvoluparà al llarg de tot l'any amb l'objectiu de propiciar un diàleg innovador i transversal entre elles que fomente l'emancipació social en el territori. En paraules de Vicent Grimalt, alcalde de Dénia i president del comité, “intentem crear una esfera pública de participació i debat en cadascun dels espais, els continguts dels quals es veuran després reflectits en la programació del Dénia Festival de les Humanitats, segon eix del projecte Pensament, Creativitat i Humanitats”. Grimalt ha destacat que “esta és la primera pedra del projecte de multicampus, els objectius del qual són la generació, difusió i transferència de coneixement per a resoldre problemes essencials de la societat”.

 

Esta simbiosi iniciarà la seua marxa amb l'edició de primavera del Dénia Festival de les Humanitats 2024, que se celebra els dies 10 i 11 d'abril, la programació del qual donarà protagonisme a dos espais del projecte: l'Espai Lluís Vives d'Humanitats i Empresa i l'Espai de Ciències Socials que lidera la Universitat de València. Així mateix, en l'edició de primavera es presentarà el monogràfic de La Maleta de Portbou que resumix l'edició 2023 del Dénia Festival de les Humanitats.

 

Van assistir a la reunió del comité científic del DFH d'ahir els patrons de la Fundació Dénia Creativa, impulsora del festival; representants de les universitats (Universitat Alacant, UNED, Universitat de València, Universitat Politècnica de València i la UJI) i dels centres educatius (col·legi Llebeig i els tres IES de la ciutat) col·laboradors; i una representació del CEFIRE.

Comité científic del Dénia Festival de les Humanitats

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina