Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia presenta uns pictogrames inclusius per a les festes de Falles

El regidor d'Igualtat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de Dénia, Javier Scotto, va presentar, ahir 22 de febrer, els nous pictogrames que s'han dissenyat enguany amb motiu de les festes de Falles. Javier Scotto, va fer a més el lliurament dels nous pictogrames a la Junta Local Fallera.

Des de la seua regidoria d'Igualtat i diversitat, amb la col·laboració dels professionals de l'empresa City, del Centre d'Educació Especial Raquel Payá, i de la Junta Local Fallera, s'han dissenyat i homologat una sèrie de pictogrames que representen esdeveniments, càrrecs i espais relacionats amb la festa de les Falles, per a incloure a aquelles persones amb diversitat cognitiva i/o visual.

Com ha assenyalat Javier Scotto, “els pictogrames, ens permeten la comunicació no verbal, amb imatges esquemàtiques d'objectes que ajuden a persones amb dificultats de comprensió. Pel que els pictogrames no sols servixen a les persones amb discapacitat per a rebre a informació de falles, sinó també les persones amb dificultats lectores, les persones majors, les persones amb dificultats visuals, i fins a la societat en general”.

“Estem acostumats a l'amplificació de la comunicació a través del llenguatge de la senyalització, com la de trànsit, o la senyalització com determinats servicis de cartelleria com una cafeteria, o el dels lavabos, que ràpidament localitzem amb un dibuix a l'ús”, ha continuat el regidor d'Igualtat. Per això, en 2024, l'Ajuntament de Dénia per tant, porta la comprensió de la festa de Falles a tota la ciutadania, amplificant que esta festa siga coneguda, reconeguda i integrada per les persones amb discapacitat. ha expressat Javier Scotto.

Amb estos pictogrames inclusius, es pretén, com ha manifestat Scotto, “fer de les Falles unes festes més inclusives i diverses”, posant a la disposició de la JLF els pictogrames, per a la seua distribució també a la resta de falles, per a l'ús general de tot el col·lectiu. “L'única discapacitat és l'exclusió, és temps que les falles facen seua la diversitat, perquè les festes siguen a més de patrimoni de la humanitat, patrimoni de la nostra pròpia humanitat”, ha finalitzat el regidor d'Igualtat.

Els pictogrames també s'incorporaran a la informació que es realitze des de Policia Local de Dénia dels diferents actes fallers que afecten la seguretat o l'ocupació de via pública, per a major comprensió de la ciutadania.

L'Ajuntament de Dénia presenta uns pictogrames inclusius per a les festes de Falles
L'Ajuntament de Dénia presenta uns pictogrames inclusius per a les festes de Falles
L'Ajuntament de Dénia presenta uns pictogrames inclusius per a les festes de Falles

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina