Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Cambra de Comerç d'Alacant segella la seua aliança amb el Dénia Festival dels Humanitats i el D*na Festival Gastronòmic

L'entitat ha firmat hui una aliança amb la Fundació Dénia Ciutat Creativa per al desenvolupament de tots dos esdeveniments

El president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Servicis i Navegació d'Alacant, Carlos Baño Marhuenda, i l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, en qualitat de president de la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, han firmat un conveni de col·laboració entre totes dues entitats per al desenvolupament del Dénia Festival de les Humanitats i el D*na Festival Gastronòmic, que se celebren anualment en la capital de la Marina Alta. La firma ha tingut lloc hui 26 de febrer en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Dénia.

 

Com ha manifestat Vicent Grimalt, “la Fundació Dénia Ciutat Creativa és una fundació privat-pública, de la qual formen el seu patronat inicial l'empresa Baleària, l'associació Aehtma i el cercle empresarial de la Marina Alta, CEDMA, i l'Ajuntament de Dénia, i a la qual a partir d'ara s'unirà un membre més al Comité Científic que serà la Cambra de Comerç d'Alacant”.

 

Actualment Fundació desenvolupa dos projectes: d'una banda, l'organització del DNA Festival gastronòmic que se celebrarà en 2024 durant l'últim cap de setmana del mes de setembre com ha vingut desenvolupant-se des de la primera edició. “El Festival DNA, que el seu comissionat és Quique Dacosta, està totalment consolidat en el calendari d'esdeveniments de la nostra ciutat i és un gran exemple de la col·laboració públic-privada per al desenvolupament del projecte de creació de sistema agroalimentari de Dénia i la Marina Alta. En eixa col·laboració se suma ara la Cambra d'Alacant en tot allò que s'ajuste a la creació d'aliances en el desenvolupament del DNA”, ha destacat Grimalt.

 

D'altra banda, la Fundació promou el projecte Festival dels Humanitats”, un festival de Pensament, Creativitat i Humanitats que desenvolupa l'estructura i dinàmica del festival amb activitats al llarg de l'any. El projecte contempla dos línies principals d'acció, transversals i complementàries. D'una banda, la creació de set espais acadèmics, participatius i de debat en diverses àrees del coneixement, que seran liderats per les universitats, instituts i col·legis que integren el comité científic. Dins d'estos espais es troba l'Espai Humanitats i Empresa “Espai Lluís Vives”, en el qual la Universitat Jaume I (UJI) i la UNED col·laboren i a partir d'ara també s'unirà la Cambra de Comerç d'Alacant, que se sumarà directament al Comité Científic del Projecte.

La col·laboració entre les dos entitats consistirà, fonamentalment, a facilitar la participació del sector empresarial, a través d'empreses i ponents, en estos dos esdeveniments que se celebren Dénia, així com la incorporació de la Cambra al Comité de Dénia Festival dels Humanitats.

 

“A més existix la possibilitat de realització de cursos de formació amb la col·laboració de la Cambra dins d'este espai de reflexió sobre el què és l'empresa i com ha de ser una bona empresa. Amb la firma d'este conveni, anem augmentant les aliances per a convertir la nostra ciutat en un projecte de multicampus en la finca de Torrecremada, els objectius de la qual seran la generació, difusió i transferència de coneixement per a resoldre problemes essencials de la societat”, ha manifestat el president de la Fundació, que ha agraït al President de la Cambra esta nova aliança i especialment a Benito Mestre, el president de CEDMA, pel treball “que està realitzant perquè estes aliances, tan necessàries per al desenvolupament de tots dos projectes, siguen una realitat”.

 

Carlos Baño ha expressat la gran satisfacció per a la Cambra de Comerç per la firma d'este conveni, perquè la Cambra ha de convertir-se en una ferramenta útil per a la societat, per a les administracions i per a les empreses. “La Cambra ha de generar beneficis per a la societat, en tots els àmbits, i per descomptat, en el turisme, on som líders, i en la gastronomia, quina millor referència que Dénia i la seua Fundació Gastronòmica, amb el DNA i Humanitats, per a fer una aliança com esta.”

 

“Dénia és un gran estendard, no sols en gastronomia sinó en turisme, i des de la Cambra d'Alacant volem estar més prop del teixit empresarial de la Marina Alta. La Cambra d'Alacant està encantada de col·laborar amb la Fundació, cedint les nostres instal·lacions per a tot el que siga necessari, ajudant els cursos formació, en l'organització d'actes i esdeveniments, col·laborant a l'hora d'aportar ponents. Des de la Fundació podeu comptar amb nosaltres com uns autèntics aliats,” ha finalitzat Carlos Baño.

 

 

El conveni té una duració de dos anys prorrogables.

La Cambra de Comerç d'Alacant segella la seua aliança amb el Dénia Festival dels Humanit...
La Cambra de Comerç d'Alacant segella la seua aliança amb el Dénia Festival dels Humanit...
La Cambra de Comerç d'Alacant segella la seua aliança amb el Dénia Festival dels Humanit...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina