Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia fa costat al poble palestí

L'equip de govern de l'Ajuntament de Dénia presentarà en el ple del dijous 29 de febrer, una declaració institucional per a mostrar el seu suport i solidaritat amb el poble palestí, a petició de la plataforma Moviment per la Pau de la Marina Alta. En la declaració s'exposa que “l'Ajuntament de Dénia se solidaritza amb la població de Gaza i manifesta el seu total compromís amb la pau i els drets humans, des de la condemna absoluta a qualsevol acció de terrorisme, com la que va posar fi a la vida de 260 israelians el mes d'octubre passat. Però, no podem, d'altra banda, tampoc deixar de manifestar la nostra enèrgica repulsa cap al genocidi sistemàtic d'una població indefensa i innocent sotmesa des de fa dècades.”

Des de la creació de l'estat d'Israel en 1948, el poble palestí ha sigut contínuament assetjat. Són ja més de set dècades d'ocupació, bloqueig i violació sistemàtica dels drets humans per part dels colons i de les forces de seguretat i de defensa israelians, que a més ha implementat un sistema d'apartheid amb el poble palestí.

Segons consta en el document, a Gaza malviuen més de dos milions de persones, sense els recursos alimentaris bàsics, que afecten també les instal·lacions i les atencions més necessàries. El secretari general de l'ONU, António Guterres, ja va advertir a l'octubre de 2023, que “la situació humanitària a Gaza era extremadament greu davant eixes hostilitats i ara no farà sinó deteriorar-se exponencialment”. També organitzacions com Human Rights Watch i Amnistia Internacional han denunciat la situació a la qual s'enfronta actualment el poble palestí a Gaza i han demanat esforços per a protegir els civils en esta confrontació.

A Dénia, la plataforma comarcal Moviment per la Pau porta convocant des de fa ja temps concentracions tots els diumenges a l'esplanada del Port, reunint centenars de persones amb la finalitat de reclamar un alt al foc i un diàleg per a aconseguir la pau. En estos actes, els manifestants guarden un minut de silenci per les víctimes del conflicte, lligen un manifest, poemes i realitzen altres accions reivindicatives. Segons manifesten “en tan sols tres mesos, més de 29.000 civils han sigut assassinats i 8 de cada 10 víctimes són xiquets, xiquetes i dones. Les bombes continuen caient diàriament sobre Gaza i la seua població s'enfronta a una fam generalitzada, ja que Israel bloqueja l'entrada d'ajuda humanitària, desobeint a l'orde directa de la Cort Internacional de Justícia de la Haia, que ha admés a tràmit la denúncia per genocidi i ha exigit mesures cautelars a Israel”.

Per tot això, l'Ajuntament de Dénia presenta a ple esta declaració institucional de suport al poble palestí en la qual es deixa patent el seu compromís amb la plataforma comarcal i la seua demanda d'una solució justa per al poble palestí, com la que s'ha d'aplicar també en qualsevol poble que es trobe ara mateix agredit.

L'Ajuntament de Dénia fa costat al poble palestí

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina