Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Les Falles de Dénia aposten per un oci festiu segur i saludable

Les Falles reben els distintius i els cartells amb protocols del Programa Servici Responsable

La regidora de Prevenció d'Addiccions de l'Ajuntament de Dénia, Melani Ivars, va participar ahir, dimecres 6 de març, en el lliurament dels distintius i dels cartells amb protocols a les Falles participants en el programa nacional “Servici Responsable”, que es va desenvolupar en la seu de la Junta Local Fallera. Ivars va estar acompanyada pel personal tècnic de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives), per representants de la Junta Local Fallera, per les Falleres Majors de Dénia, així com per falleres i fallers dels diferents casals participants en el curs.

 

El programa Servici Responsable és una iniciativa de la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues que compta amb la participació i implicació del col·lectiu professional i empresarial del sector hostaler. El programa es desenvolupa en el marc del conveni de col·laboració entre el Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat i la Federació Espanyola d'Hostaleria. A Dénia va començar a implementar-se en l'hostaleria en 2014. No obstant això, el mes de desembre passat de 2023, la Regidoria de Prevenció d'Addiccions va organitzar uns cursos dirigits a les entitats festeres de Dénia, la Junta Local Fallera (Comissions Falleres), la Femmicc (Federació de Moros i Cristians), entre altres. Estes accions han permés posar en valor el compromís i el bon fer dels diferents col·lectius i entitats festeres per a promoure unes festes populars cada vegada més segures i més responsables.

 

La finalitat principal d'este programa és previndre i reduir els riscos que, el consum abusiu d'alcohol i altres drogues poden produir en contextos d'oci, entre ells, les festes populars. Les festes populars representen una mostra característica de la cultura i de la identitat d'un poble, un moment especialment idoni en el qual transmetre, tant als membres de la comunitat com als seus visitants, els valors i les tradicions de la seua gent.

 

A més, la implementació del programa ha ajudat a sensibilitzar al sector fester sobre la importància del paper que exercixen com a agents socials i de salut per a evitar o reduir els riscos associats al consum d'alcohol i altres drogues en contextos d'oci festiu. La posada en marxa del programa nacional “Servici Responsable” ha suposat una nova etapa de diàleg i col·laboració entre les Falles i l'administració, basada en la mútua confiança i en la capacitat per a activar programes i campanyes capaces de promoure una major reducció de riscos i per tant, unes festes populars més segures, responsables, saludables i de qualitat per a tothom.

 

Per este motiu, ahir es va fer lliurament dels distintius del programa als casals Fallers que van participar en la formació realitzada el desembre passat, així com uns cartells amb protocols de com actuar enfront de determinades situacions que van ser elaborats conjuntament en esta mateixa formació. A continuació, esta és la relació de les Falles participants en el programa “Servici Responsable” i que van rebre el Distintiu i dos cartells de Protocols d'actuació:

 

?         Junta Local Fallera

?         Falla Baix la Mar

?         Falla Nou Camp Roig

?         Falla Campaments

?         Falla Darrere del Castell

?         Falla Diana

?         Falla Els Roques

?         Falla Oest

?         Falla París Pedrera

 

Este compromís adquirit per part de les Falles de Dénia va més enllà de les pròpies dates festives, ja que el que es pretén és tindre una relació fluida que permetrà, dur a terme un seguiment i una retroalimentació per a veure fins a quin punt la formació realitzada ha sigut útil i ha pogut ajudar a enfrontar situacions concretes amb les quals s'ha hagut de bregar.

 

Melani Ivars va agrair la implicació i la predisposició dels col·lectius festers del municipi per a formar part del circuit saludable del “Servici Responsable” i va apostar per una llarga i fructífera relació d'esta col·laboració conjunta.

Les Falles de Dénia aposten per un oci festiu segur i saludable
Les Falles de Dénia aposten per un oci festiu segur i saludable
Les Falles de Dénia aposten per un oci festiu segur i saludable

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina