Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia exposa la seua estratègia de lluita contra les violències discriminatòries en el Fòrum Europeu de Seguretat Urbana

El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Dénia, Javier Scotto, ha assistit a la 8a Conferència Internacional ‘Seguretat, Democràcia & Ciutats’ organitzada pel Fòrum Europeu de Seguretat Urbana (EFUS) del 20 al 22 de març a Brussel·les.

 

Scotto ha sigut convidat a participar com a ponent en una taula redona sobre violències discriminatòries celebrada ahir a la vesprada, en la qual el regidor va exposar els tipus de violència discriminatòria que es gestionen a la ciutat de Dénia, en els quals predominen la violència de gènere seguida de discriminació sexual, ètnica i, finalment, ideològica, va explicar.

 

Scotto va apuntar que “1 de cada 5 casos de violència discriminatòria no es denuncia, segons les estadístiques de l'Observatori valencià per a la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció dels delictes d'odi; un efecte iceberg que hem intentant contrarestar a Dénia amb la creació de la Unitat Eros de la Policia Local, creada per a la lluita contra la discriminació sexual i els delictes d'odi”.

 

El regidor fa una distinció en parlar de discriminació, al·ludint a l'existència de “una violència discriminatòria ‘dura’, la delictiva, i una altra ‘blana’, socialment acceptada: en grup, sempre basada en la broma, jocs de paraules i, sobretot, prejuís”.

 

També existix una discriminació horitzontal, “que es dona socialment enfront dels grups minoritaris com el col·lectiu LGTBI” i una vertical, “que és la discriminació de la pròpia Administració pública cap a la ciutadania, exemplificat en l'últim cas que hem conegut de la segregació de la secció LGTBI de les biblioteques municipals, com si es tractara de pornografia”.

 

Javier Scotto va incidir en el fenomen del discurs d'odi, “amb el creixent discurs populista de l'extrema dreta que, a més, s'ha instal·lat en les institucions públiques, i amb l'augment de les informacions falses a través de canals digitals que van calant en la societat”.

 

L'antídot, segons Scotto, es troba a “informar i formar, així com implicar la societat per a gestionar la seua pròpia diversitat, resoldre conflictes i apostar per la participació i el diàleg social”.

 

Finalment, el regidor va ressaltar que l'exclusió “mai es justifica amb un però, que el progrés no pot existir a costa dels altres, que el discurs d'odi és l'inici de l'acte d'odi i que la seguretat urbana ha d'estar al servici dels més vulnerables”.

Dénia exposa la seua estratègia de lluita contra les violències discriminatòries en el Fòrum...
Dénia exposa la seua estratègia de lluita contra les violències discriminatòries en el Fòrum...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina