Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El XXVII Premi Ciutat de Dénia per a la formació de persones adultes exalça el model socioeducatiu “d’escolta activa, amorositat i cura” del centre Beniassent de Cocentaina i Muro

El Centre Públic de Formació de Persones Adultes Beniassent de Cocentaina i Muro i les seues associacions d’alumnat han rebut hui el guardó del XXVII Premi d’Honor Ciutat de Dénia per a la formació de persones adultes 2024, obra de l’artista Joan Castejón. “Des de la concepció de l’educació com un procés que inclou totes les dimensions de la persona -cultural, social, familiar i d’oci- els premiats han creat una gran família que ha aconseguit mantenir molt vives les ganes d’aprendre”, ha destacat l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt.

Grimalt ha presidit l’acte de lliurament de premi acompanyat per la directora del FPA Beniassent, Laura Seguí; l’alcalde de Cocentaina, Jordi Pla; l’alcalde de Muro, Vicent Molina; Iolanda Corella, en representació del Taller per a la Renovació de I’Educació i Formació de Persones Adultes TAREPA-PV; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Dénia, Raúl García de la Reina; i les presidentes de les associacions d’alumnat del centre FPA Beniassent de Concentaina i de Muro, Purín Pascual i Maricarmen Pascual. Entre el públic, donant suport als premiats, alumnat i professorat del centre, representants d’associacions i entitats relacionades amb la formació de persones adultes i membres de la Corporació municipal deniera.

En un ambient que, efectivament, remet a eixa gran família que al·ludia l’alcalde denier, les protagonistes han anat dedicant paraules d’agraïment a totes les persones que han fet possible que el centre FPA Beniassent s’haja convertit en un pilar fonamental en la vida de Cocentaina i Muro, sent un referent per als veïns i veïnes, també per als nouvinguts, oferint salut  i oportunitats d’oci i de interrelació social, perquè Beniassent és un centre “més enllà de l’aprenentatge”, un espai de salut i de vida, que entén l’educació com un procés que inclou totes les dimensions de la persona (cultural, social, familiar i d'oci).

Així no ha de sorprendre que, com ha subratllat Laura Seguí, directora del centre, els valors que han guiat la seua trajectòria siguen “l’escolta activa, l’amorositat, la cura i l’apoderament”, articulant el seu model al voltant de la dita “l’ensenyament que deixa empremta no és el que es fa de cap a cap, sinó de cor a cor”.

 

El centre de FPA Beniassent implementa diferents programes educatius i formatius, així com activitats socioculturals i d’oci en dues poblacions de la comarca de l’Alcoià, Cocentaina i Muro. Creat per l’Ajuntament de Cocentaina l’any 1986 “com a modest projecte d’alfabetització d’adults”, ha recordat Seguí, en 1990 n’assumeix la titularitat la Generalitat Valenciana. Huitanta alumnes hi havia en aquell moment. Actualment, el centre té una matrícula de vora 800 persones. La seua oferta integral dona resposta a les necessitats reals i a les demandes de la població jove i adulta d’estos dos municipis. Oferixen ensenyaments reglats, programes formatius i formació no reglada (tallers), a més de participar en diferents programes europeus.

 

Respecte a les associacions d’alumnat, des dels inicis han tingut gran protagonisme en la multiplicació de l’oferta formativa i han sigut el gran motor de la dinamització i participació al centre, organitzant activitats molt variades de van des de cursos i tallers, “que donen solera i solidesa al centre”, ha dit Laura Seguí, a visites culturals, eixides al teatre o senderisme. Iolanda Corella, de TAREPA PV, ha dit d’elles que són “el batec, la il·lusió, l’energia i la vida que entra cada dia als centres”. “Són fonamentals, ja que transmeten demandes, però també donen resposta sovint on el centre no pot arribar”, ha conclòs.

El XXVII Premi Ciutat de Dénia per a la formació de persones adultes exalça el model socioed...
El XXVII Premi Ciutat de Dénia per a la formació de persones adultes exalça el model socioed...
El XXVII Premi Ciutat de Dénia per a la formació de persones adultes exalça el model socioed...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina