Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Cloenda del curs 2023/2024 dels programes formatius de Creama Dénia

El 68% de l’alumnat decideix continuar els estudis i la resta opta per la inserció laboral

Este migdia s’ha celebrat en la Biblioteca de Dénia l’acte de cloenda del curs 2023/2024 dels Programes Formatius de Qualificació Bàsica (PFQB) que imparteix Creama Dénia.

 

En total s’han dut a terme cinc programes formatius en els quals han participat 60 joves de 16 a 21 anys. Els programes, subvencionats per la Conselleria d’Educació amb 205.850 euros enguany, són: Activitats auxiliars de comerç; Activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes; Activitats auxiliars i de suport al vaixell en port; Operacions auxiliars en l’organització d’activitats i funcionament d’institucions esportives i Operacions auxiliars de muntatge de sistemes microinformàtics.

 

Hui, l’alumnat ha rebut de mans de l’alcalde, Vicent Grimalt, la regidora de Creama, Maria José García i Marián Andrés, coordinadora de l’àrea de Formació de Creama, els diplomes acreditatius de la seua formació. Una formació, com ha recordat Marián Andrés, que el Consorci comarcal porta impartint de manera ininterrompuda des del curs 1994-1995 “en diferents especialitats sempre adaptades a les necessitats i potencialitats de la Marina Alta, per tal de fer-la atractiva per als joves i poder contribuir a que sigueu ciutadanes i ciutadans de ple dret”.

 

La representant de Creama ha destacat que és “un èxit” que el 68% de l’alumnat d’este curs haja pres la decisió de sol·licitar l’accés a cicles de Grau Mitjà de Formació Professional, a obtindre el graduat en la ESO o a continuar altres estudis no reglats i que un 32% haja escollit el camí de la inserció laboral, amb ofertes de treball que han eixit directament de les pràctiques realitzades durant el curs en alguna de les 28 empreses que han col·laborat i de la recerca d’altres ofertes. El pròxim curs, ha confirmat, Creama Dénia continuarà impartint estos cinc programes formatius, “consolidant les cinc especialitats”.

 

Junt al reconeixement a estes empreses, des de Creama s’ha agraït la col·laboració en el desenvolupament dels cursos dels departaments municipals de Parcs i jardins, Educació, Obres i Serveis, Esports, Joventut, Serveis Socials, Igualtat, Biblioteca, Medi ambient, Majors i OMIC.

 

La regidora de Creama, Maria José García, ha fet “una menció especial” a l’equip docent dels programes, integrat per Cristina Moll, Carlos Costa, Matilde Cano, Ana González, Patricia Ballester, Francis Martínez, Carlos Dosantos, Juan José Bañó i Jordi Pons, “per la seua dedicació, guiant els nostres joves amb saviesa i inspiració cap a un futur brillant”. Garcia ha ressaltat que gràcies a la tasca del professorat “el 82% de l’alumnat matriculat ha acabat la formació i el 98% de l’alumnat que ha realitzat pràctiques en empresa les han finalitzades satisfactòriament”.

 

Per a acabar la seua intervenció, ha dedicat unes paraules de reconeixement a l’alumnat dels programes “que ha treballat molt dur per a arribar a esta cloenda” i els ha animat a continuar formant-se i a transmetre el missatge “que a Dénia, apostem pels joves. Tenim formació de qualitat i amb projecció de futur. Un futur que és vostre, recordeu-ho; i les possibilitats, infinites”.

 

L’alcalde ha felicitat els estudiants per la seua “aposta personal” per formar-se i ha afirmat que “aprendre un ofici i optar per una formació molt ajustada a la realitat del nostre entorn més proper, com la que ofereix Creama Dénia, és una molt bona alternativa”. Grimalt ha agraït la col·laboració de les empreses i institucions que han afavorit les pràctiques de l’alumnat i ha encoratjat els joves a continuar formant-se per a progressar en les seues carreres professionals.

 

 

Cloenda del curs 2023/2024 dels programes formatius de Creama Dénia
Cloenda del curs 2023/2024 dels programes formatius de Creama Dénia
Cloenda del curs 2023/2024 dels programes formatius de Creama Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina