Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia col·loca maniquins en espais públics per a visibilitzar la lluita contra la violència de gènere i a les seues víctimes

La Regidoria d'Igualtat i Diversitat, en col·laboració amb la Regidoria de Comerç, l'Associació de Comerciants Autònoms de Dénia (ACADE) i l'empresa Maniquíes DiCapo, ha emprés l'acció de carrer #IxdelaViolènciadeGènere amb l'objectiu de “visibilitzar tant a les víctimes de la violència de gènere com a la ciutadania que es manifesta per a mostrar-los que no estan soles i que es pot eixir”, ha explicat el regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto. Per a això s'han distribuït 100 maniquins en carrers i places i enfront d'edificis públics municipals. Concretament, les figures, “que representen a dones, menors i homes que ixen al carrer a denunciar, reivindicar i lluitar contra la violència de gènere”, es poden veure al carrer del Cop, el carrer de la Mar, la plaça de l’Arxiduc Carles i enfront de la Casa de Cultura, el Centre Social i l'edifici de l’Ajuntament de Dénia, en la plaça de la Constitució.

Els maniquins estan vestits amb samarretes morades que llueixen eslògans al·lusius a la lluita contra la violència de gènere com “No estàs sola”, “Telefona al 016” o “L'amor no dol”. Huitanta comerços de l'Associació de Comerciants Autònoms (ACADE) s'han implicat en la campanya, fent-se càrrec de les 140 samarretes serigrafiades que llueixen els maniquins i que es poden també adquirir, al preu de 7 euros, a la botiga ImpresionArte (carrer de Patricio Ferrándiz, 33). El president de l'associació, Jaime Mezquida, ha mostrat el total suport de l'entitat “a totes les iniciatives socials com la que hui es presenta”.

En nom de Maniquíes DiCapo, Jaime de Casas ha indicat que aquesta empresa madrilenya ja ha col·laborat en altres iniciatives relacionades amb la lluita contra la violència de gènere, com un videoclip del raper Arkano, i ha afirmat que la distància no és un problema perquè l'empresa contribuïsca en accions com la que es desenvolupa a Dénia, “ja que farem els quilòmetres que faça falta per tota Espanya per a fer arribar aquest missatge de lluita contra la violència de gènere”.

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha recordat que des de 2003 han sigut assassinades al nostre país 1.027 dones, “una dada que no podem oblidar”. Només en 2019 han perdut la vida a causa de la violència de genere 51 dones, una d'elles a Dénia. “Des de l'ajuntament –ha manifestat- volem donar visibilitat a un problema real que un partit polític vol fer callar, com ha ocorregut a Madrid i en la Diputació de València, i això no es pot consentir”.

Els maniquins poblaran els espais públics de Dénia durant el dia de hui i també demà dissabte i el dilluns 25 de novembre. El regidor d'Igualtat i Diversitat ha animat a tota la ciutadania a fotografiar-se al costat de les figures i pujar les imatges a xarxes socials, un gest amb el qual “aïllar” a la violència de gènere i demostrar-ne el nostre rebuig.

La presentació d'aquesta acció de carrer ha comptat amb la participació d'un grup d'estudiants de 3r d'ESO de l'IES Sorts de la Mar de Dénia que estan participant en el projecte d'una web ràdio internacional emmarcada en el programa Erasmus+ KA229, amb altres centres europeus de França, Itàlia i Romania. Els estudiants s'han estrenat en la seua tasca de periodistes radiofònics en aquest acte relacionat amb el Dia Internacional contra la violència de gènere i han tingut l'oportunitat d'observar com treballen els periodistes professionals que han acudit a cobrir la presentació, com a part del seu aprenentatge.

Dénia col·loca maniquins en espais públics per a visibilitzar la lluita contra la violència ...
Dénia col·loca maniquins en espais públics per a visibilitzar la lluita contra la violència ...
Dénia col·loca maniquins en espais públics per a visibilitzar la lluita contra la violència ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina