Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Quatre Ciutats Creatives i les seues universitats impulsen un màster d’àmbit europeu

En el 'Food City Design' participen Dénia i la Universitat d’Alacant

Per primera vegada, quatre Ciutats Creatives de la Gastronomia de la xarxa UNESCO han impulsat un màster conjunt per estudiar el futur de les ciutats i les seues fonts d’alimentació. En el màster s’han involucrat les ciutats europees de Parma (Itàlia), Bergen (Noruega), Östersund (Suècia) i Dénia, així com les universitats de referència de cadascuna d’elles, en el cas de Dénia, la Universitat d’Alacant a través de Gasterra (Centre de Gastronomia del Mediterrani). El màster ha sigut presentat aquest dilluns i en aquesta primera edició serà totalment finançat per la Universitat de Parma i la regió italiana d’Emília-Romanya.

Amb el títol genèric Food City Design, el màster se centrarà en la promoció de les cadenes alimentàries locals com a element essencial del futur sostenible de les ciutats. El programa i els continguts han sigut elaborats per l’Escola d’Estudis Avançats en Alimentació i Nutrició de la Universitat de Parma, i està previst que comence el 21 de gener de 2021. La seua durada serà d’un any i assignarà 60 crèdits ECTS.

El curs s’impartirà presencialment durant sis setmanes a la Universitat de Parma i la resta de formació, de caràcter pràctic, es podrà seguir en les universitats de preferència de l’alumne entre les quatre integrades en el màster: Universitat d’Alacant, Universitat de Bergen (Noruega), la Mid Sweden University (Suècia) i la pròpia Universitat de Parma (Itàlia). Les ciutats impulsores estan en contacte amb altres universitats que podrien afegir-se en les pròximes setmanes.

L’únic requisit per a cursar el màster és ser titular d’una llicenciatura o grau universitari. La matriculació és totalment gratuïta, finançada al 100% per la ciutat i la Universitat de Parma i la regió Emília-Romanya. L’alumnat haurà de fer-se càrrec únicament de les despeses del trasllat i l’estada a la ciutat italiana durant les setmanes de classes teòriques presencials. L’idioma vehicular del curs serà l’anglès.

Més informació i detalls sobre programa i matrícula:

http://www.advancedstudies.uni-pr.it/food-city-design/          



Quatre Ciutats Creatives i les seues universitats impulsen un màster d’àmbit europeu
Presentació del màster

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina