Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Les platges de l’estiu 2021: mesures COVID, un centenar de socorristes, quatre platges accessibles i sis Banderes Blaves

El servei de vigilància de Creu Roja s’inicia el 5 de juny. S’han realitzat millores en diferents punts de la costa per un import de 80.000 €

Les platges de Dénia ja estan a punt per a la nova temporada turística. L’estiu 2021 “encara serà un estiu marcat per la pandèmia”, ha recordat el regidor de Platges, Pepe Doménech, per això, les mesures de prevenció de la COVID-19 es reediten: s’hi obrirà cada dia un solc a 5 m de la línia de costa per a delimitar la zona de passeig; s’hi col·locaran cartells explicatius de les mesures i informatius dels aforaments màxims que s’hauran de respectar a les platges de major afluència (les urbanes de Punta del Raset i la Marineta Cassiana i les cales de les Rotes); i informadors COVID de Generalitat tornaran a recórrer la costa deniera per a assessorar els banyistes.

D’una altra banda, entre els serveis que s’hi recuperen, gràcies a les millors condicions del context sanitari actual, els rentapeus tornaran a posar-se en funcionament (ja estan en marxa els que depenen de l’ajuntament) i tots els accessos a les platges tindran passarel·la.

I com a novetat, una quarta platja accessible per a persones amb diversitat funcional, a les Marines, es suma a les de Bovetes, Punta del Raset i Marineta; amb cadires amfíbies i bany assistit per personal de Creu Roja de l’1 de juliol al 31 d’agost, d’11 a 19 h (al Raset, des del 15 de juny).

A aquesta millora en matèria d’accessibilitat s’afigen també sis lavabos adaptats, de 6 metres quadrats, en les mateixes localitzacions dels xiringuitos i les platges accessibles; del total de dotze que tindran a l’abast els usuaris de les platges de Dénia.

En el condicionament de les platges per a aquest estiu 2021, s’hi han invertit 80.000 € en diferents actuacions de reparació i millora, algunes demandades pels usuaris habituals, com ara la instal·lació d’una barana en l’accés a la mar de la Punta Negra. A les Rotes també s’ha apedaçat el paviment i en breu es senyalitzaran 15 accessos des de la carretera de les Rotes i es col·locaran don rampes, desmuntables a l’hivern, al Marge Roig. A les Marines, entre unes altres actuacions, s’han tombat les escales oxidades del segon regatxo. I al llarg de la línia de costa, els visitants de les platges podran trobar 39 panells nous, amb informació sobre conducta, banderes blaves i ambiental.

“L’esforç que es fa a les platges és un esforç de tot l’any, que s’adapta a les circumstàncies de cada estació, per a mantindre-les netes, però també mediambientalment sostenibles”, motiu pel qual Dénia ha tornat a revalidar les sis Banderes Blaves per a les Bovetes, les Deveses, les Marines, la Marineta Cassiana, els Molins i la Punta del Raset.

El 5 de juny hi entra en funcionament el servei de vigilància i socorrisme

Pel que fa al dispositiu de vigilància de Creu Roja a les platges de Dénia, el dissabte 5 de juny entrarà en servei. Fins al 26 de setembre, “un centenar de socorristes cobriran la línia de costa: 24, diàriament, en temporada mitjana (juny i setembre), i 57 a peu de platja tots els dies de juliol i agost”.

L’horari del servei també s’adapta a les peculiaritats de cada temporada: d’11 a 19 h, en juny i setembre, i d’11.30 a 20 h, en juliol i agost.

Els recursos humans de Creu Roja compten amb el reforç material d’una posta sanitària en cada platja, torres de vigilància als Molins, les Marines i les Rotes, 28 cadires de vigilància, una ambulància UCI, dos motos aquàtiques, tres quads, tres embarcacions de salvament, un caiac i tres bicicletes.

A més, ha destacat Doménech, “amb l’augment enguany de la plantilla de la Policia Local, tindrem disponibles per a la vigilància de les platges un quad per a les Marines, dos agents per a les Rotes i una llanxa que patrullarà la costa sencera”.

Neteja i protecció ambiental

De l’empresa concessionària de la neteja de les platges, 25 treballadors se n’encarregaran de la posada a punt diària a partir del 15 de juny. A la nova maquinària adquirida l’estiu passat (un tractor i una pala mixta) s’incorpora enguany un accesori específic per a garbellar i arreplegar les pedres.

Per a l’actuació en zones que requereixen de treballs especials o neteja manual, el contracte inclou 14 divendres de feina a les Rotes i a l’entorn del riu Girona.

Com és habitual, a partir del començament de la temporada turística, el servei de neteja passa a prestar-se en horari nocturn, des de la mitjanit i durant la matinada, avançant-hi la maquinària en dos direccions: nord i sud, fins a cobrir els dos trams de costa complets.

La neteja es combina amb la protecció mediambiental mitjançant les mesures de regeneració del cordó dunar, abalisat i senyalitzat en Deveses, Molins, Albaranes i la zona LIC (Lloc d’importància comunitària) de les Rotes.

Platges per a gossos i sense fum

Es manté la platja per a gossos, en la zona de l’escullera nord. Al respecte, el regidor de Platges ha recordat que “des de l’1 de juny està prohibida la presència dels gossos en totes les platges, incloses les urbanes”, excepte en aquest punt específic.

I a la Marineta Cassiana, en el Marge Roig, els usuaris ja poden gaudir de la platja sense fum, “700 metres de platja d’arena lliures de tabac”, gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament de Dénia, l’estiu passat, a la xarxa valenciana promoguda per la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Les platges de l’estiu 2021: mesures COVID, un centenar de socorristes, quatre platges acces...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina