Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'arquitecte Carlos Chacón Pérez guanya el concurs de projectes de disseny per a ordenar l'espai del solar de l'antic ambulatori

L'acte de lliurament de premis al guanyador i els dos finalistes serà el 22 de desembre, a la Biblioteca Pública de Dénia

El projecte de l'arquitecte Carlos Chacón Pérez ha obtingut el primer premi en el Concurs de projectes amb intervenció de jurat per a dur a terme els treballs de Pla d'usos, projecte d'urbanització, paisatgisme, direcció d'obres, coordinació de seguretat i salut i estudi de gestió de residus en el solar de l'antic ambulatori de Dénia. Chacón Pérez és arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), màster en jardineria i paisatgisme de l'Escola d'Enginyers Agrònoms de la UPM (2010) i títol de Màster en Projectes Arquitectònics Avançats de la UPM (2013). Destaquen els seus premis pels projectes per al Palau d'Exposicions i Congressos Vegas Altas de Villanueva de la Serena (Badajoz) en 2008, l'Escola de Música i Dansa de Ciutadella (2010) i l'espai públic Parc del Kinder a la ciutat mexicana de Mexicali.

 

El jurat del concurs ha estat format per Vicent Grimalt, alcalde de Dénia; Cristina Valls Muñoz, arquitecta i membre de la Junta de Govern del Col·legi Territorial d'Arquitectes d'Alacant (CTAA); Luis Martínez, arquitecte de l’Ajuntament de Dénia; Nacho Díez Torrijos, enginyer agrònom, llicenciat en Ciències Ambientals i màster en arquitectura del paisatge per la Universitat Politècnica de Catalunya; Ignacio Martínez Ridruejo, especialista en paisatgisme i, com a secretari, amb veu i sense vot, l'enginyer tècnic d'Obres Públiques de l’Ajuntament de Dénia, Daniel Ruiz.

 

Després d'un primer examen del total de 15 propostes presentades a la convocatòria, el jurat va seleccionar les 5 finalistes, a les quals ha avaluat seguint criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social, d'eficiència energètica i d'accessibilitat universal, fins a arribar a la selecció dels tres projectes premiats. La Junta de Govern celebrada ahir va acordar aprovar la proposta de concessió dels premis i l'adjudicació del contracte de redacció i execució del projecte sobre la base de la decisió del jurat, que estableix que, a més del guanyador del primer premi, s'atorga un segon premi a la proposta presentada per Estudio Hábito SLP i un tercer premi al projecte d'Álvaro Mateu Sanchís.

 

El primer premi està dotat amb 3.000 euros, IVA no inclòs, i l'adjudicació del contracte per a dur a terme els treballs de pla d'usos, projecte d'urbanització, paisatgisme, direcció d'obres, coordinació de seguretat i salut i estudi de gestió de residus en el solar de l'antic ambulatori. Els guanyadors del segon i tercer premi rebran, respectivament, 2.000 i 1.000 euros, IVA no inclòs.

 

El lliurament de premis, així com l'exposició dels tres projectes premiats per part dels autors es realitzarà en un acte previst per al dia 22 de desembre, a les 19 hores, a la Biblioteca Pública de Dénia.

 

D'altra banda, del 22 de desembre al 30 de gener de 2022 es podrà visitar a la Casa de la Marquesa Valero de Palma una exposició amb panells explicatius dels quinze projectes presentats al concurs. Serà la primera activitat que se celebra en aquest edifici històric del carrer dels Cavallers després de la seua restauració.

L'arquitecte Carlos Chacón Pérez guanya el concurs de projectes de disseny per a ordenar...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina