Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La UA celebra en el CdT de Dénia la Jornada Gurmeet d'emprenedoria gastronòmica

Els estudiants del Grau de Gastronomia i Arts Culinàries presenten els seus projectes d'emprenedoria, disseny de rutes i esdeveniments gastronòmics

Els projectes han mostrat els coneixements adquirits durant el procés formatiu i reflecteixen aspectes com a igualtat de gènere, inclusió i sostenibilitat. De la mateixa manera, els treballs buscaven la consecució d’almenys un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per Nacions Unides.

Aquesta Jornada Gurmeet s'emmarca dins de les activitats transversals que realitza el Grau de Gastronomia de la Universitat d'Alacant. L'objectiu final de la mateixa és que els estudiants facen tasques col·laboratives, treballen en equip i s'enfronten a situacions reals en les quals hagen de defensar les seues idees i projectes davant organismes i empreses.

En l'acte, que es va celebrar al CdT Marina Alta de Dénia, l'alumnat va defensar els seus projectes d'emprenedoria gastronòmica, fires i empreses gastronòmiques davant representants de l’Ajuntament de Dénia i de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, que van ajudar a valorar-ne la qualitat i viabilitat.

El tribunal avaluador va estar presidit per la professora de l'assignatura Protocol i Gestió d'Esdeveniments en Gastronomia, Rosa María Torres, i va comptar amb l'opinió de Vicent Martín Ronda i Toni Reig Pérez, de l'Oficina de la Innovació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO i la presència de Juana Jordá Guijarro, directora del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA- Dénia GASTERRA.

L'acte va ser inaugurat per Melani Ivars, regidora d'Educació de l’Ajuntament de Dénia, Luis Gras, degà de la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant i Floren Terrades, director de Dénia Ciutat Creativa.

En total es van presentar 16 projectes distribuïts en tres categories: Disseny de Fira Gastronòmica, Arts Culinàries i Restauració, Desenvolupament Local Rural i Sostenibilitat.

Els projectes presentats van tindre una alta valoració per part del jurat que, en paraules de Rosa Torres, “va destacar l'elevat nivell de coneixement sobre gastronomia, l'originalitat d'alguns projectes presentant innovacions molt suggeridores en la concepció del negoci de restauració amb perspectiva artística, saludable i inclusiva, consultoria gastronòmica, rutes combinades atractives, fusió gastronòmica territorial, tenint en compte de manera transversal els ODS”

En la categoria de Desenvolupament Local, Rural i Sostenibilitat, va destacar el projecte titulat ‘Recasolá Mediterrani’, que va fer una proposta singular de lluita contra la despoblació en el municipi de Fageca a partir de la tradició gastronòmica i el valor paisatgístic. Aquest projecte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Fageca, s'implementarà aquest mateix any.

En la jornada es va proposar, a més, la creació d'una associació professional de gastrònoms com a pas previ al desenvolupament d'un col·legi professional. Molts d'aquests projectes han obert línies d'investigació que el jurat va estimar necessari desenvolupar en l'àmbit de la gastronomia i les arts culinàries.

La UA celebra en el CdT de Dénia la Jornada Gurmeet d'emprenedoria gastronòmica
La UA celebra en el CdT de Dénia la Jornada Gurmeet d'emprenedoria gastronòmica
La UA celebra en el CdT de Dénia la Jornada Gurmeet d'emprenedoria gastronòmica

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina