Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana celebra una sessió de dinamització a Dénia

És la tercera reunió plenària d'aquest òrgan participatiu, actualment integrat per 16 xiquets, xiquetes i adolescents, als quals se sumaran 8 més al llarg de l'any

El Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana va celebrar el dissabte a Dénia una sessió de dinamització amb l'objectiu de continuar el seu treball de coneixement, cohesió grupal i aprofundiment en el funcionament.

L'obertura de la trobada va comptar amb la participació de l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i de la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, qui va destacar la importància d'aquest organisme, que dota a la Generalitat d'un instrument perquè la perspectiva d'infància “continue estant en totes les polítiques impulsades des del Consell i que el seu pes vaja sent cada vegada major i amb un caràcter més transversal”.

“Des de la Conselleria d'Igualtat som conscients del necessari que és comptar amb l'opinió dels xiquets, xiquetes i adolescents, i fer efectiu així el seu dret a ser escoltats col·lectivament en els assumptes que els concerneixen, perquè no es pot construir res sense els seus protagonistes”, va afirmar la directora general.

En aquest sentit, Molero va insistir en la importància d'aquest Consell i en “el pas que suposa la visió dels xiquets, xiquetes i adolescents no com a subjectes de protecció, sinó com a subjectes de drets, tal com es recull en la Llei de drets i garanties de la Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana que va ser aprovada en 2018”.

Aquesta és la tercera sessió de dinamització que celebra el Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana des de la presa de possessió dels nous consellers i conselleres al març de 2022, després de les trobades realitzades a Bellreguard, el 2 d'abril, amb la qual va quedar oficialment constituït el Consell; i a València, el 21 d'abril, durant la qual les persones que integren d'aquest òrgan van poder conéixer de primera mà les principals institucions valencianes.

L'objectiu d'aquestes sessions de dinamització és que els nous consellers i conselleres del Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana aprofundisquen en el coneixement dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents, com defensar-los i davant quines institucions fer-ho, amb l'objectiu que puguen dur a terme la seua comesa.

En concret, la sessió celebrada a Dénia va comptar amb la intervenció de Rodrigo Hernández, en representació de Save the Children, que va fer una exposició sobre els col·lectius vulnerables en l'àmbit de la infància. Així mateix, Marlene Perkins, en nom d'Unicef, va parlar sobre la importància de la representativitat com a eina de defensa dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents.

Al llarg de la jornada, els consellers i conselleres van poder treballar la cohesió del grup amb l'equip de dinamització de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i van establir les bases per a iniciar el camí del futur reglament de funcionament intern del Consell que ha de ser elaborat pels consellers i conselleres.

Estructura i funcions

El Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana com a òrgan de representació infantil està integrat per 24 consellers i conselleres (10 tenen fins a 12 anys d'edat i 14 fins a 18 anys) representants del Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció, del Consell Valencià de la Joventut, del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana i dels Consells Locals d'Infància i Adolescència.

Actualment està compost per 16 consellers i conselleres: tres xiquetes i tres xiquets de fins a 12 anys i sis adolescents de fins a 18 anys en representació dels consells locals d'infància; dos xiquets, xiquetes o adolescents de fins a 18 anys, en representació del Consell Valencià de la Joventut i, dos xiquets, xiquetes o adolescents de fins a 18 anys del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.

A ells se sumaran 8 membres més al llarg de l'any, en concret dues xiquetes i dos xiquets de fins a 12 anys i quatre adolescents de fins a 18 anys, en representació del Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció.

Entre les funcions del Consell estan les de proposar a la Generalitat iniciatives per a promoure els seus drets, participar en l'elaboració, avaluació i seguiment de l'Estratègia Valenciana d'Infància i Adolescència, traslladar les seues inquietuds, opinar sobre qualsevol assumpte o realitat social que concerneixen la infància i adolescència, i sensibilitzar a la societat sobre la participació infantil.

La llei autonòmica d'infància va comptar amb la participació directa de xiquets, xiquetes i adolescents en la seua elaboració, recull i desenvolupa l'àmbit de promoció de drets en la infància i l'adolescència, la màxima expressió de la qual són els òrgans de participació, entre els quals es troba el Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.

El Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana celebra una sessió de di...
El Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana celebra una sessió de di...
El Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana celebra una sessió de di...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina