Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El dispositiu de vigilància i prevenció d'incendis al parc natural del Montgó comença demà

El dispositiu de prevenció d'incendis al parc natural del Montgó, que realitzen de manera coordinada els municipis de Dénia i Xàbia, es posa en marxa demà, dia 1 de juny, i romandrà actiu fins al 30 de setembre.

 

Ahir a la vesprada es va celebrar una reunió de representants de les entitats que integren aquest dispositiu en l’EATIM de Jesús Pobre per a definir l'estratègia i confirmar els detalls de la vigilància. Van assistir el regidor de Protecció Ciutadana de Dénia i alcalde de Jesús Pobre, Javier Scotto; la regidora de Transició Ecològica de Dénia i alcaldessa de la Xara, Maite Pérez Conejero; el regidor de Seguretat Ciutadana de Xàbia, Juan Ortolá i representants de la Policia Local de Dénia i de Xàbia; Protecció Civil de Dénia i de Xàbia; la policia autonòmica; l'Associació contra incendis forestals (ACIF); els serveis de Protecció Civil de Gata i Pedreguer, que col·laboren cada any en les tasques de vigilància, i del Servei de Protecció a la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil.

 

El dispositiu de l'estiu 2022 manté les àrees de vigilància establides en anys anteriors (designades de la A a la G), així com el repartiment de zones entre les diferents agrupacions i cossos i forces de seguretat.

 

A Dénia, la vigilància es realitzarà fins al 30 de setembre. Protecció Civil ho farà en torn de vesprada, de 15.30 a 21 hores, i ACIF en dos torns: d'11 a 16 hores i de 16 a 21 hores. A Xàbia, s'estableixen dos torns de vigilància, un d'11 a 16 hores i un altre de 16 a 21 hores, fins al 12 d'octubre.

 

El servei de Protecció Civil de Gata-Pedreguer tindrà un punt fix en la muntanya de Pedreguer i farà les tasques de vigilància d'11 a 17 hores i de 17 a 22 hores.

 

Els cossos i forces de seguretat s'encarregaran de realitzar controls preventius d'accés i identificació. Així mateix, es manté la vigilància per part de la Unitat Dron de la Policia Local de Dénia, que actuarà en els moments de major perill i alerta d'incendis.

 

Finalment, segons ha informat el regidor de Protecció Ciutadana de Dénia, Javier Scotto, s'han revisat els hidrants i la seua pressió i es mantindrà la campanya informativa semafòrica instal·lada al parc natural del Montgó. Els assistents a la reunió d'ahir van acordar també realitzar una campanya informativa de les prohibicions de realitzar barbacoes a la muntanya, disparar focs artificials o deixar volar fanalets amb flama a l'interior.

El dispositiu de vigilància i prevenció d'incendis al parc natural del Montgó comença demà
El dispositiu de vigilància i prevenció d'incendis al parc natural del Montgó comença demà

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina