Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Consell de Turisme es reuneix per a fer balanç d'execució del Pla Turístic de Dénia 2021-2024

El Consell de Turisme de la ciutat s'ha reunit aquest matí a l'ajuntament per a abordar el grau d'execució del Pla Turístic de Dénia per al període 2021-2024 i estudiar les noves accions a emprendre tenint en compte la visió de posicionar Dénia com a destinació gastronòmica mediterrània de referència tant a nivell nacional com internacional, així com reforçar el lideratge com a destinació de sol i platja, experiencial i de naturalesa.

Ha presidit el consell l'alcalde i regidor de Turisme, Vicent Grimalt, acompanyat per les regidores de Territori, Maria Josep Ripoll, Educació i Benestar Social, Melani Ivars, i Comerç, Sandra Gertrudix, i la cap del departament de Turisme, Pepa Cardona, encarregada de desgranar els avanços en cadascun dels quatre eixos d'acció en què es divideix el pla.

En matèria de governança turística, s'ha donat suport a esdeveniments a través de convenis de col·laboració amb associacions i entitats com Aehtma, el Port Esportiu Marina de Dénia o el Club de golf La Sella. Així mateix, s'ha posat en funcionament un canal newsletter de comunicació amb l'empresariat turístic i canals de participació ciutadana.

En l'apartat de sostenibilitat i accessibilitat, s'ha obtingut una subvenció de 3 milions d'euros dins del programa extraordinari del Pla de Sostenibilitat Turística presentat en 2021. Per a enguany, i encara a l'espera de resolució, s'han sol·licitat ajudes en el programa extraordinari del Pla de Sostenibilitat Turística (Turisme Enogastronòmic) i en el Pla “Experiències Turisme Espanya”.

Dins el tercer eix, la gestió intel·ligent del destinació, s'ha aprovat el pla Smart City. Quant al pla director Destinació Turística Intel·ligent, en procés d'elaboració, durant 2022 es realitzarà l'actualització de l'autodiagnòstic amb els nous paràmetres. Seguidament es durà a terme la implementació de les accions contemplades en el pla.

Pel que fa a la competitivitat, millora i reforç de la qualitat dels serveis turístics, formació i ocupació, destaca el sistema de qualitat SICTED, que compta hui dia amb 99 empreses adherides, de les quals 67 han obtingut la distinció. Des de Turisme Dénia es continua treballant en la captació d'empreses, formació en qualitat i propostes de millora. Quant a la qualitat de les platges, s'han revalidat els certificats Qualitur, ISO 9001 i 14001 i les banderes blaves. També s'ha treballat en la millora de la qualitat en monuments i museus, duent a terme la rehabilitació i renovació de l'oferta museística, i s'ha impulsat el projecte europeu PART-HER de revaloració del patrimoni cultural. Finalment, s'ha col·laborat amb la Secretaria Autonòmica de Turisme en la lluita contra l'intrusisme i la competència deslleial en el sector.

L'alcalde, Vicent Grimalt, ha destacat la importància de la col·laboració publico-privada en la consecució d'aquests objectius, ha recordat que enguany el festival D*na torna a la seua ubicació original, en el passeig de la Marineta Cassiana, i se celebrarà els últims dies de setembre i primers d'octubre i també que Dénia serà seu el mes d'octubre del Festival de les Humanitats.

L'alcalde també ha ressaltat el projecte de Ciutat Universitària, el finançament aconseguit dels fons europeus Next Generation per a dotar la casa de Torrecremada i ha anunciat que s'ha sol·licitat en la nova convocatòria de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació finançament per a la redacció del projecte de campus per al desenvolupament dels estudis del grau de Ciències Gastronòmiques de la Universitat d'Alacant per un valor d’1,3 milions d'euros.

El Consell de Turisme es reuneix per a fer balanç d'execució del Pla Turístic de Dénia 2...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina