Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Ellingtonia Jazz Ensemble, primer projecte gestat i produït pel Festival de Jazz de Dénia

La formació, que actua en Torrecremada el 18 d'agost, reuneix primeres figures del panorama jazzístic europeu per a rendir tribut a Duke Ellington

El Festival de Jazz de Dénia acudeix de nou a la seua cita anual aquest mes d'agost per a oferir la huitena edició ja consolidat com un dels festivals de jazz de referència a la Comunitat Valenciana i disposat un any més a inundar els jardins de Torrecremada amb el millor jazz nacional i internacional per a gaudi d'un públic fidel que, any rere any, continua oferint el seu suport incondicional a l'esdeveniment.

La huitena edició del festival ha sigut presentada hui en l’Ajuntament de Dénia pel regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, el director artístic del festival, el saxofonista Enric Peidro, i la tècnica de l'àrea de Cultura, Maribel Font.

En la mateixa línia d'anys anteriors, compta amb un programa variat i de gran qualitat que inclou jazz de diversos estils, reunint durant els quatre dijous del mes d'agost en què se celebraran els concerts, a més d'una vintena de músics provinents de deu països diferents.

Com a novetat destacada, Enric Peidro ha anunciat la presentació del primer projecte gestat i produït pel festival de Dénia: la creació de l’Ellingtonia Jazz Ensemble, una formació integrada per reconeguts músics europeus que es presentarà el 18 d'agost en Torrecremada amb un concert “per a celebrar la figura i la música de Duke Ellington”.

Es tracta d'una formació internacional “d'autèntic luxe, que compta entre les seues files amb músics de la talla del trompetista britànic Paul Evans, el multi-instrumentista holandés Frank Roberscheuten al clarinet i saxo alt, el trombonista francés Samuel Marthé, el pianista polonés Richard Busiakiewicz” i el mateix Enric Peidro. Peidro ha afegit que la intenció és gravar el concert celebrat a Dénia i llançar un disc amb el registre d'ací a uns mesos.

El VIII Festival de Jazz de Dénia s'inaugura el 4 d'agost amb la vocalista nord-americana Carole Alston, una intèrpret amb gran experiència que acompanyada d'un excel·lent grup que inclou, entre altres, al contrabaixista italià Paolo Furio Marasso i a un dels músics revelació en el panorama jazzístic nacional: el jove bateria de Petrer Carles Pérez.

El dia 11 d'agost serà el torn per a gaudir del talent de Jessie Gordon, la vocalista australiana en gira per Europa des de la seua Perth natal, que recalarà a Dénia acompanyada per un trio liderat per pianista porteny Federico Mazzanti.

Fortament influenciada per Peggy Lee, Anita O’Day o Dinah Washington, Gordon és posseïdora d'una gran personalitat vocal i d'un carisma en escena que l'ha feta despuntar en els últims anys en l'escena internacional i a actuar en els cinc continents.

L'encarregat del concert de clausura d'aquesta huitena edició del festival de Dénia, el dijous 25 agost, és un dels músics de jazz tradicional més respectats tant en el seu França natal com en l'escena europea. Des de París, visitarà Dénia el trompetista i cantant Jerôme Etcheberry amb el seu grup, The Hot Berries. Amb un estil fortament arrelat en la tradició i citant a Louis Armstrong, Xarxa Allen i Roy Eldridge com les seues principals influències, aquest jazzman francés és un dels millors músics del seu país i un dels representants més interessants del seu estil a tot el món. Amb una extensa discografia i una trajectòria tan dilatada com abundant en èxits, cal destacar que recentment el seu disc Satchmocracy, editat en 2020, va ser mereixedor del prestigiós premi “Prix du Hot Club de France”.

Tots els concerts començaran a les 22.30 hores, encara que l'accés als jardins de Torrecremada s'obrirà a les 21 hores perquè el públic puga gaudir del servei de bar i restauració abans dels concerts. Enguany, l'entrada del públic es farà pel passeig del Periodista Ricardo Ortega, més pròxim a la zona de l'escenari.

Les entrades han eixit hui a la venda i es poden adquirir anticipadament, al preu de 14 euros, en Notikumi.com o en els punts de venda establits: Botigues Ale Hop de Marqués de Campo i del Centre Comercial La Marina, l'hotel Chamarel i Casa Benjamín. També es poden comprar en taquilla abans de cada concert, a un preu de 17 euros.

L'il·lustrador valencià Jorge Andújar és, una edició més, l'autor del cartell del festival.

Ellingtonia Jazz Ensemble, primer projecte gestat i produït pel Festival de Jazz de Dénia
Ellingtonia Jazz Ensemble, primer projecte gestat i produït pel Festival de Jazz de Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina