Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Marató de donació de sang torna a Dénia el 28 de setembre

L'Ajuntament de Dénia vol que es convertisca en un esdeveniment solidari de referència

Torna a celebrar-se la marató de donació de sang a Dénia amb la seua edició número catorze. L'Ajuntament de Dénia, en col·laboració amb el Centre de Transfusió d'Alacant i la Creu Roja, organitza una jornada única el dimecres 28 de setembre en el Centre Social (carrer Calderón, 4). 


En aquesta edició es busca augmentar el nombre de nous donants com a objectiu prioritari. El regidor de Sanitat, Javier Scotto, ha remarcat la importància de ser solidari per a poder mantindre cobertes les reserves dels hospitals. Per a ell, “donar sang és donar vida”. Enguany es pretén batre el contingent de donants de les anteriors edicions, especialment amb noves incorporacions, fonamentals per a donar continuïtat a la cadena solidària.
Com a crida, s'ha dissenyat una cartelleria que uneix el sacrifici de l'esport amb l'esportivitat i la companyonia pròpia d'aquest. “La marató es representa com una prova d'esforç col·lectiva on els participants donen el millor de si”, ha afegit Scotto.


Les persones interessades a participar en la marató del 28 de setembre ho podran fer en horari de demà de 9.45 a 13.30 hores, o de vesprada, entre les 16.45 a les 20.30 hores.


Les úniques condicions per a poder donar són que el pes siga superior als 50 quilos, que no s'haja donat en les últimes huit setmanes, no patir cap malaltia transmissible per la sang i ser major de 18 anys. És convenient que els donants no acudisquen en dejú per a evitar desmais o altres problemes. No fa falta inscriure's, n'hi ha prou amb acudir dins de l'horari al Centre Social.


Les empreses col·laboradores participaran oferint obsequis als qui acudisquen a donar i difonent l'esdeveniment per a arribar al màxim nombre de persones. Entre els regals sortejats trobem un viatge amb Baleària, un lot de vi del Celler Els Freses de Jesús Pobre, un lot de xicotets electrodomèstics d'Electrodomèstics Pineda i un xec de compra del Mercat de Dénia.


També col·laboren els mitjans de comunicació Radi Dénia-Cadena SER i Canfali Marina Alta i associacions com el Cercle Empresarial de la Marina Alta o AEHTMA (Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta).

Plasma la teua generositat
La marató de Dénia se celebra en el marc de la nova campanya “Plasma la teua generositat” del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV). Amb aquesta iniciativa, el CTCV vol conscienciar sobre la importància de la donació de plasma. Mitjançant 22 jornades de divulgació i un vídeo explicatiu de dos minuts, pretenen elevar el nombre de persones que s'anime a donar plasma.


La institució destaca la gran falta de plasma a la Comunitat Valenciana. Aquest és vital, entre altres coses, per a persones en tractament oncològic amb hemofília o que patisquen infeccions greus. L'obtenció del mateix per mitjà de donacions de sang és deficitària; per això, es realitza l'afèresi (també coneguda com a separació cel·lular). Aquest procés es realitza amb maquinària específica i requereix un temps mínim de 40 minuts, però la recuperació del pacient és immediata, la qual cosa facilita que la donació es puga efectuar cada dues setmanes.
 

La Marató de donació de sang torna a Dénia el 28 de setembre

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina