Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia organitza una nova jornada de neteja de la costa amb voluntariat

Durant l’activitat es presentarà una escultura feta per l’artista local Rafa Cheli amb ferralla extreta del port

Una vegada més, “amb l’objectiu d’actuar col·lectivament en la defensa del medi natural que ens envolta”, com ressenya la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez Conejero, l’Ajuntament de Dénia demana la col·laboració ciutadana per a col·laborar en la jornada de neteja de la costa “Per una mar neta” que tindrà lloc el diumenge 16 d’octubre.

L’activitat començarà a les 8 hores del matí en les immediacions pesqueres del port de Dénia. Els participants disposaran d’aparcament gratuït al pàrquing cedit pel Pòsit de Dénia. A l’entrada es donaran les eines necessàries per a una neteja que es podrà fer de tres formes: recorrent a peu la costa, per les Rotes, les esculleres del port de Dénia i les platges de Punta Raset i Albaranes; en embarcació (caiac, paddle surf, piragües i altres) arreplegant tot residu flotant que s’hi troben durant la navegació o bussejant per les zones establides: la reserva marina del cap de Sant Antoni, la reserva natural dels fons marins (Marineta Cassiana i zona sud del cap) i la zona nord del port de Dénia.

La batuda tindrà una duració estimada d’una hora i mitja. Després, en les immediacions de la llotja, es farà el pesatge de tot allò arreplegat.

A les 12 hores, com a colofó de la jornada solidària, es presentarà una escultura realitzada per l’artista faller Rafa Cheli emprant la ferralla arreplegada al port de Dénia en anteriors edicions de “Per una mar neta”.

A més, per a recompensar la implicació de la ciutadania, es repartirà un detall entre els participants que consistirà en una granera de plàstic reciclat (també procedent dels residus arreplegats en edicions passades) fabricada amb la col·laboració de les empreses de la Marina Alta Industrias Aura, Bottles Recycling i Vigar.

Les persones interessades a col·laborar en la jornada han d’inscriure’s enviant un correu electrònic a voluntarios@eucrante.org de l’ONG valenciana Eucrante, la qual treballa en l’estudi i la conscienciació per a la preservació del medi marí i col·labora amb l’ajuntament en temes de voluntariat i educació ambiental marina. També poden presentar-se el mateix diumenge i fer la inscripció en el punt de trobada.

 

Peix de ferralla

Amb la idea de crear art de les deixalles, la Regidoria de Transició Ecològica i l’artista faller denier Rafa Cheli van emprendre la feina de convertir part de la ferralla arreplegada al port de Dénia l’edició darrera de “Per una mar neta” en una obra artística que servirà per a conscienciar a la població.

La figura, de 3 metres d’alçada per 4,5 metres de llargària, amb una amplària de vora el metre quaranta, representa un peix del Mediterrani: el fadrí  (Thalassoma pavo).

L’obra és una barreja de rodes, carrets de la compra i cablejat, entre altres residus recuperats de les aigües del port, que composen les entranyes del peix. El cap i la cua estan realitzats en polièster. L’escultura descansa sobre una base de formigó.

El peix de ferralla creat per Cheli s’instal·larà en la xicoteta esplanada que hi ha d’enfront de l’eixida posterior del Museu de la Mar.

 

L’Ajuntament de Dénia organitza una nova jornada de neteja de la costa amb voluntariat
L’Ajuntament de Dénia organitza una nova jornada de neteja de la costa amb voluntariat
L’Ajuntament de Dénia organitza una nova jornada de neteja de la costa amb voluntariat

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina