Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia adjudica la contractació de serveis energètics i manteniment de l’enllumenat públic exterior, semàfors i instal·lacions esportives a l’empresa Sitelec Global per període de 15 anys

L’Ajuntament de Dénia ha aprovat hui en sessió plenària, amb el vot unànime dels grups de la Corporació, l’adjudicació inicial del contracte de serveis energètics i manteniment amb garantia total de les instal·lacions d’enllumenat públic exterior, semàfors i instal·lacions esportives a l’empresa de serveis energètics Sitelec Global de Servicios y Obras S.L.

 

Es tracta d’un contracte mixt de subministrament i serveis, per període de 15 anys i amb un preu d’adjudicació de 871.820,91 euros anuals.

 

El nou contracte comportarà, entre uns altres beneficis, un estalvi en la factura energètica per a les arques municipals, la modernització de l’enllumenat públic, la sintonia amb l’agenda urbana 2030, complint amb els ODS en matèria d’emissions de CO2 i contaminació lumínica, i un pas important cap a la implantació de l’Smart City per quant permetrà avaluar i controlar l’enllumenat públic en temps real, ajustant-lo a les necessitats de cada moment.

 

L’elaboració d’una auditoria lumínica encomanada per l’ajuntament fa tres anys va posar de manifest la necessitat d’actuar en l’enllumenat públic des d’un prisma eficaç i eficient. Cosa que implica no sols el canvi de fanals, sinó instal·lar lluminàries que complisquen els requisits tècnics que mana la normativa i posar en marxa projectes que s’adapten al reglament d’eficiència energètica i s’ajusten a les mesures del reglament de baixa tensió.

 

Així, la nova adjudicació suposarà la renovació de vora 5.500 faroles de la ciutat per dotar-les de  tecnologia LED amb temperatura blanca càlida de 3000 K. Entre les millores previstes en el plec està també l’increment de la il·luminació en la carretera de les Marines i en la zona del Montgó amb faroles solars.

 

Així mateix, es crearan instal·lacions fotovoltaiques en la zona del trinquet i en el pavelló de Joan Fuster que permetran l’autoabastiment dels edificis i tindran rendiment suficient per a afavorir la creació d’una comunitat energètica local. Este excedent permetrà a l’ajuntament, per exemple, ajudar a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

 

Els estalvis en matèria de consum que ha previst l’ajuntament amb este nou contracte són d’aproximadament un 70% en despeses d’enllumenat exterior, un 25% en consum elèctric dels edificis municipals i d’un 10% en el consum tèrmic de les instal·lacions municipals.

 

La inversió en estes actuacions està quantificada en vora 2,5 milions d’euros. El regidor de Serveis Econòmics, Paco Roselló, ha destacat que “estes inversions no suposaran cap deute per a l’ajuntament, ja que correran a risc i ventura de l’empresa concessionària” per tal de complir les condicions del plec.

 

 

 

 

 

L’Ajuntament de Dénia adjudica la contractació de serveis energètics i manteniment de l’enll...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina