Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia exposa la seua línia de treball dins del programa Missions a Las Naves de València

L’Ajuntament de Dénia ha presentat en l’acte de cloenda del Programa de Municipis Innovadors les seues línies d’actuació dins de la missió que el municipi va afrontar com Ciutat Amiga de la Infància. L’objectiu principal del projecte és augmentar fins a un 30% el temps d’oci del joves al carrer.

 

La primera tinent d’alcalde, Maria Josep Ripoll, ha sigut la responsable de posar en comú les iniciatives dutes a terme pel Consistori dins d’un projecte que ha qualificat com “molt ambiciós”. Ripoll ha exposat l’objectiu de convertir Dénia en una ciutat “amable amb la ciutadania”, cosa que es va començar a 2015, abans d’incorporar-se a ‘Missions’, segons ha contat. Ripoll ha exemplificat amb la peatonalització del centre de la ciutat, desviant el trànsit a les afores amb la construcció de nous aparcaments. En aquesta línia, la tinent d’alcalde ha destacat el nou pla de Destinació Turística Intel·ligent i la creació d’una smart office (oficina intel·ligent) relacionada amb l’urbanisme de la ciutat i la seua relació amb la ciutadania.

 

En el discurs, Ripoll ha destacat la necessitat de renaturalitzar el municipi i promoure la mobilitat i la independència dels vianants per garantir l’ús de l’espai públic. A més, ha fet una especial menció a la voluntat de convertir Dénia en ciutat universitària.

 

Dins de l’acte, organitzat per la Direcció General de innovació de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, els altres municipis que participen en el programa –Vila-real, Riba-Roja, Ontinyent i Onda- han parlat també de la progressió dels seus corresponents plans d’actuació.

 

A la cloenda també han assistit els municipis innovadors del 2022 –és a dir, els que s’adheriren al programa europeu enguany-: Algemesí, Elx, Gata de Gorgos, Orpesa del Mar, Tavernes de la Valldigna i Vinaròs.

 

La missió d’una ciutat amable

‘Missions’ és un projecte europeu que dirigeix la Generalitat Valenciana. L’objectiu principal és dur a terme un programa d’accions basades en la innovació. Dénia és ciutat amiga de la infància des de 2021, quan es va posar en marxa el Consell de la Infància i l’Adolescència (CLIA) i la Mesa de l’adolescència i es va redactar el Pla de la Infància i l’Adolescència (PLIA).

 

Altres iniciatives posades en funcionament han estat el programa ‘Caminis’ per garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes en el seu camí a l’escola, als parcs i zones d’oci a peu o en bicicleta (‘Pla de la Bicicleta’), l’apertura dels patis de col·legi els caps de setmana, la reurbanització de la plaça de Jaume I o el ‘Pla corresponsables’ enfocat a la reinserció laboral del pares i mares de fills menors de 14 anys.

 

A més, les actuacions busquen la integració de la diversitat, la prevenció de conductes addictives i l’obesitat, el respecte del medi ambient i la participació política i social activa dels joves.

Dénia exposa la seua línia de treball dins del programa Missions a Las Naves de València
Dénia exposa la seua línia de treball dins del programa Missions a Las Naves de València
Dénia exposa la seua línia de treball dins del programa Missions a Las Naves de València

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina