Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'art hàptic d'Amparo Sard s'instal·la en el Centre d'Art l'Estació de Dénia

Amparo Sard arriba al Centre d’Art l’Estació de Dénia per a exposar a la ciutat la seua obra ‘Autorretrato háptico’, una iniciativa artística que forma part de les activitats paral·leles del Dénia Festival de les Humanitats que se celebra del 27 al 29 d'octubre.


La proposta de l'artista mallorquina ja havia sigut exhibida amb gran èxit en la Fira Internacional d'Art Contemporani ARC. Ara es pot visitar a Dénia fins a l'1 de novembre. 


L'artista, present en la inauguració, va parlar sobre la por que existeix a experimentar en les Belles arts amb les noves tecnologies i va explicar el funcionament de la tecnologia 3D que sosté el projecte. Sard, doctora en Belles arts i professora de la Universitat de Barcelona, va descobrir aquesta tècnica que s'emprava en les classes d'Odontologia i va decidir portar-la al món de l'art per a crear el primer NFT tàctil. La seua obra permet destruir mitjançant un llapis que reprodueix la duresa del material –en aquest cas, argila- un bust amb la seua cara, que no és una altra cosa que un holograma.

 

La regidora d'Educació, Melani Ivars, va remarcar que aquest era un projecte “que no deixaria a ningú indiferent”, al·ludint a l'innovador d'aquesta proposta multidisciplinària que uneix art i tecnologia. D'altra banda, va agrair a la Fundació Baleària i a la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana el treball realitzat per a fer possible que Sard expose a Dénia.
 


L'art hàptic d'Amparo Sard s'instal·la en el Centre d'Art l'Estació de...

L'art hàptic d'Amparo Sard s'instal·la en el Centre d'Art l'Estació de...

L'art hàptic d'Amparo Sard s'instal·la en el Centre d'Art l'Estació de...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina