Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El ple reivindica la cessió d’habitatges de la Sareb per a destinar-los a lloguer social o assequible

El ple de l’Ajuntament de Dénia ha aprovat este dijous una moció per a exigir al Govern central la cessió al parc públic autonòmic d’habitatges i sòl urbanitzable de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) per a destinar-les a lloguer social o assequible, en el cas dels habitatges, o a la construcció d’habitatges destinats a lloguer social assequible, sense opció a venda, o d’unes altres infraestructures dotacionals educatives, sanitàries, socials, públiques, o zones verdes que beneficien al conjunt de la societat, en funció de les necessitats del territori, en el cas de les parcel·les urbanitzables.

 

El text indica que des de la seua constitució a 2012, des de la SAREB s'han dut a terme “actuacions que no tenen en compte el drama social de les persones que habiten els immobles i són víctimes de l'especulació, el desnonament de famílies vulnerables o les clàusules abusives en els contractes de lloguer, entre altres” i advoca per convertir esta societat “en una eina social per a fer efectiu el dret a l'habitatge digne al nostre país”.

 

La moció ofereix xifres de la gravetat de la situació a la Comunitat Valenciana, on hi ha 18.775 habitatges socials, que suposen només el 0,6% del total d'habitatges del nostre territori; una quantitat tres vegades menor que la mitjana espanyola (1,8%) i 5,5 vegades menor a la de la mitjana de la Unió Europea (9,3%).

 

Esta necessitat d'habitatge públic, “que segueix en augment tant a nivell estatal com autonòmic”, inspira la moció tractada al ple, en la qual es demana també que s’habiliten els mecanismes legals que possibiliten de manera indefinida la suspensió dels procediments de desnonament a les persones en situació de vulnerabilitat o en lloguers assequibles propietat de la SAREB i que no tenen alternativa residencial. Així mateix, sol·licita que es designe un organisme per al seguiment de l’activitat de la SAREB i la comprovació del compliment dels seus objectius ara que és una entitat pública.

 

Aquest punt s’ha aprovat amb el vot afirmatiu del PSPV, Compromís, Gent de Dénia i Ciudadanos i el vot en contra del Partit Popular.

 

Clavegueram a la Pedrera

 

Una altra proposta aprovada ha sigut un suplement de crèdit per a dur a terme les obres de prolongació de la xarxa de clavegueram al carrer d’Aristeu, en la Pedrera, el qual no es troba actualment connectat a la xarxa.

 

El ple ha aprovat per unanimitat un suplement de crèdit de 153.599,33 euros per a destinar-los a finançar part de les despeses derivades de les obres del col·lector. La resta, incloent la connexió de cada habitatge del carrer a la xarxa principal, serà sufragada pels residents d’Aristeu per mitjà de contribucions especials.

 

Medalla de la Policia Local a Andrés Tabernero

 

Ahir també es va acordar per unanimitat la concessió de la medalla de la Policia Local de Dénia a l’intendent en cap de la Policia Local, Manuel Andrés Tabernero. La proposta, sorgida des de la Regidoria de Governació, es justifica en la trajectòria professional de Tabernero,  amb més de 37 anys ininterromputs de servei, dels quals vora 25 han sigut al davant de la direcció de la policia municipal.

 

La moció argumenta que durant la primera etapa de Andrés Tabernero com a cap de la Policia Local (1985-2007) va dur a terme modificacions per a aconseguir l’especialització i la professionalització del servei policial tant en l’àmbit intern de l’organització com a nivell extern, amb la posada en marxa d’iniciatives com la creació i formació dels primers equips d’atestats de la Policia Local de Dénia, la creació de les unitats de Policia Rural i la unitat especialitzada de nits, la instauració del Servei marítim i de vigilància de platges de Dénia o la creació del grup Artemis per a la lluita contra la violència de gènere.

 

Després d’uns anys com a intendent i segon cap del cos, Tabernero ha reprès la direcció de la Policia Local a principis d’enguany i en este període ha dirigit el rellançament de la Unitat especialitzada en medi ambient, la creació i formació de la Unitat Eros, enfocada en crims d’odi contra el col·lectiu LGTBIQ+, i l’impuls en la formació de la plantilla policial.

 

En reconeixement “als mèrits contrets durant la seua dilatada carrera professional i per la seua contribució a l’enaltiment de la imatge del cos de la Policia Local de Dénia” se li atorga esta distinció, que li serà lliurada durant l’acte de celebració del Dia de la Policia Local de Dénia el pròxim 20 de desembre.

 

Suport al sector primari

 

D’altra banda, la Corporació municipal  ha acordat per majoria, amb el vot a favor del PSPV, Compromís i Gent de Dénia, l’abstenció de Ciudadanos i el vot negatiu del Partit Popular, la moció en què es demana al Govern central que establisca mesures per a fer front a l’actual crisi inflacionària sobre el preu dels aliments bàsics que són saludables, sostenibles i de proximitat i demana el suport a qualsevol iniciativa sobre la cistella d’aliments “que assegure preus justos per al productor i preus màxims per als consumidors”.

 

El text aprovat insta també al Govern d’Espanya a establir “preus mínims i justos per a les persones agricultores, ramaderes i del sector pesquer assentades al nostre territori” eliminant qualsevol acció que siga contrària a la pervivència de l’activitat.  

 

 

Pla General Estructural i Pla de Joventut

 

El ple ha acordat l’aprovació inicial de la versió final, de novembre de 2022, del Pla General Estructural, que serà remés a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a la seua aprovació definitiva. La proposta ha sigut aprovada per majoria, amb el vot favorable de PSPV i Compromís, l’abstenció de Ciudadanos i el vot negatiu del Partit Popular i Gent de Dénia.

 

Per altra banda, s’ha aprovat el document del I Pla de Joventut de Dénia, la Xara i Jesús Pobre per unanimitat.

 

Paco Muñoz, fill adoptiu

 

També ha sigut aprovat per unanimitat el nomenament del cantautor valencià Paco Muñoz com a fill adoptiu de la ciutat de Dénia.

 

 

 


El ple reivindica la cessió d’habitatges de la Sareb per a destinar-los a lloguer social o...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina