Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Escola de mares i pares ‘Educant per a previndre’: formació i informació per ajudar a millorar la relació amb els fills i filles i enfrontar riscos i conductes problemàtiques

La Regidoria de Prevenció d’Addiccions n’organitza una nova edició de l’11 de gener al 8 de febrer de 2023

La Regidoria de Prevenció d’Addiccions, mitjançant la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives), ha organitzat la 23a edició de l’Escola de mares i pares “Educant per a previndre”, l’objectiu fonamental de la qual és situar-los respecte a la realitat dels seus fills i filles i familiaritzar-los amb els riscos, conductes o problemàtiques que poden presentar-se en l’etapa adolescent.

 

D’aquesta manera, es pretén ajudar a millorar la relació amb els fills i filles aportant normes i límits, millorant la comunicació, tasques i responsabilitats per part de tots els membres de la família, incidint en la importància de les influències del grup d’amics, així com proporcionar eines per afavorir les habilitats i el desenvolupament dels joves.

 

Les mares, pares i famílies necessiten informar-se, orientar-se i assessorar-se, així com entrenar-se en tàctiques educatives per a educar des de la prevenció. L’actuació preventiva comença des de la infantesa, així que a aquesta escola no solament es convida a les mares i pares d’adolescents, sinó a totes aquelles famílies que tinguen un/a menor a casa i requerisquen ferramentes per al desenvolupament dels seus fills i filles.

 

En aquesta edició número 23 es presentaran, d’una manera dinàmica, les problemàtiques actuals que poden posar en risc als xiquets/es, adolescents i joves a la fi de poder guiar-los millor. Així, des de la UPCCA, s’aposta per professionals de primera línia que estan en contacte directe amb els més joves i tracten les problemàtiques des de diferents àmbits i punts de vista.

 

La 23a Escola de pares i mares es desenvoluparà en cinc sessions programades tots els dimecres entre l’11 de gener i el 8 de febrer de 2023, de 19 a 21 hores, en l’institut Historiador Chabàs.

 

L’11 de gener es donaran claus per a entendre l’adolescència. El dia 18 es parlarà de prevenció i actuació front a les addiccions. El 25 de gener, el tema de la sessió serà “educant i comunicant des de l’emocionalitat”. A febrer, el dimecres 1 s’explicarà com abordar els temes de sexe amb els fills i filles i per a finalitzar, el dia 8, s’oferirà informació sobre com potenciar la gestió responsable de les noves tecnologies.

 

Les persones interessades poden inscriure’s ja a la UPCCA facilitant el nom i cognoms, número de telèfon i correu electrònic. Es pot contactar per telèfon (628 076 449), correu electrònic (upccadenia@ayto-denia.es) o en el Facebook i Instagram @upccadenia per mitjà d’un missatge privat.

Escola de mares i pares ‘Educant per a previndre’: formació i informació per ajudar a millor...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina