Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Vicent Grimalt presenta un paquet d’accions educatives, científiques, divulgatives i de conscienciació entorn del projecte de turisme experiencial ‘Viu la posidònia’

L’alcalde de Dénia l’ha presentat hui a FITUR amb els alcaldes de les altres ciutats sòcies de la iniciativa, Cambrils i Eivissa

El projecte ‘Viu la posidònia’, el qual comparteixen els ajuntaments de Dénia, Cambrils i Eivissa, i que està finançat pels fons europeus Next Generation, s’ha presentat aquest migdia a FITUR. Els alcaldes de les tres ciutats, Vicent Grimalt, Oliver Klein i Rafael Ruiz, han desgranat la filosofia, pressupost i accions a implementar en el marc d’aquesta iniciativa comuna.

 

Aquest projecte pretén desenvolupar un producte de turisme experiencial i ecoturisme, amb empremta de carboni zero, que afavorisca el coneixement i la conservació de la posidònia, en particular, i, per extensió, de la biodiversitat de la nostra costa, un recurs turístic i mediambiental de gran rellevància.

 

Vicent Grimalt ha estat l’encarregat d’explicar les accions concretes que es duran a terme en el marc del projecte, subvencionat amb més d’1 milió d’euros pel Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme, dins del programa ‘Experiències Turisme Espanya’, finançats amb fons europeus Next Generation.

 

Està previst que s’identifiquen zones de pradera de posidònia, amb la delimitació cartogràfica de zones, i la concreció de visites guiades, tant en superfície com submarines. Paral·lelament, es promocionarà la formació dels agents turístics i l’ús de mitjans de transport i acompanyament elèctrics. De cara als visitants, es realitzaran campanyes de sensibilització i es crearan punts d’informació i accions amb educadors ambientals i de desenvolupament turístic.

 

Per donar a conéixer la importància d’aquesta planta submarina, es pensa en la creació d’un centre virtual d’interpretació, així com un repositori multimèdia. Aquesta iniciativa anirà parella amb la investigació científica en matèria de protecció, conservació i repoblació de la posidònia.

 

Finalitzades les intervencions dels alcaldes, l’artista cambrilenc David Callau ha realitzat una performance creativa.

 

‘L’art de la posidònia’

 

En la campanya de visibilització del projecte ‘Viu la posidònia’, la primera parada ha estat l’exposició ‘L’art de la posidònia’, inaugurada ahir a Madrid.

 

L’emplaçament per a la mostra d’art ha estat la galeria Desearte (carrer de Villanueva, 43) i en ella s’hi poden trobar peces de joieria dels orfebres eivissencs Elisa Pomar i Enric Majoral, els quadres del cambrilenc David Callau i els plats fets amb posidònia de l’artesana resident a Jesús Pobre Angelica Fossemó -Magari Things-. A més, la naviliera Baleària col·labora amb la participació de l’artista Antonio Villanueva i les seues escultures de resina.

 

A la galeria es troba també exposada una retrospectiva amb les fotografies del concurs eivissenc ‘Viu la posidònia’ 2022. En aquesta es poden contemplar obres de Fernando Estarellas (primer premi), Olga Escandell (segon premi), José Ramón Fernández (tercer premi), Joan Pereyra, Marisol Torres, Paulo Peixoto, Daniel Lop, Antonio Planells, Pablo Montoro, Pepi Rivera, Javier Ruiz “Citoxin”, Joan Costa, Simón Vila, Carmen Escandell, María Tur, Jaume Torres i Xavier Mas.

 

L’acte va comptar amb la participació dels alcaldes de Dénia, Eivissa i Cambrils, els artistes i altres personalitats convidades del sector turístic, empresarial i cultural de les tres comunitats autònomes.

Vicent Grimalt presenta un paquet d’accions educatives, científiques, divulgatives i de cons...
Vicent Grimalt presenta un paquet d’accions educatives, científiques, divulgatives i de cons...
Vicent Grimalt presenta un paquet d’accions educatives, científiques, divulgatives i de cons...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina