Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia sol·licita a Ports la concessió de sòl per a una zona d’activitats nàutiques

L’Ajuntament de Dénia ha aprovat aquest dijous en ple per unanimitat sol·licitar a la Direcció General de Ports l’inici d’expedient per a la concessió administrativa de sòl, durant un període de 30 anys, per a destinar-lo a la creació d’una zona d’activitats nàutiques.

 

L’ajuntament ja va aprovar a juny de 2021 fer esta sol·licitud, demanant la cessió del sòl en zona portuària. Ara, per indicació de la direcció general, reformula la petició i sol·licita la concessió administrativa de l’espai, ubicat al costat de la rotonda de l’encreuament del carrer del Castell d’Olimbroi i l’avinguda de Joan Fuster. 

 

L’objectiu de l’Ajuntament de Dénia és crear una zona pública per a activitats nàutiques, que puguen utilitzar els instituts i escoles, i també els clubs i escoles municipals, per evitar que l’alumnat empre instal·lacions privades o s’haja de desplaçar a altres poblacions. A més, la rampa existent en el terreny serà d’accés i amarratge lliure per als particulars, que podran fer-la servir per a botar i traure de l’aigua les seues embarcacions.

 

 

Petició de les EATIM de la Xara i Jesús Pobre

 

L’Ajuntament de Dénia ha aprovat també aquest dijous 23 de febrer en ple per majoria, amb les abstencions de PP i Ciudadanos i el no de Gent de Dénia, donar suport a la petició de les EATIM de la Xara i Jesús Pobre per a la modificació de lleis relatives a l’administració local.

 

El document es traslladarà a les Corts Valencianes i estatals, instant a la reforma de les lleis 8/2010 i la 27/2013; aquests canvis, en cas de produir-se, entre altres pretenen suavitzar les condicions de distàncies entre els nuclis de població que puguen afavorir una possible futura segregació.

 

Paral·lelament, el ple ha aprovat, també per majoria, amb l’abstenció de Gent de Dénia, la petició de les administracions de la Xara i Jesús Pobre de millorar les condicions de governabilitat de les EATIMs entre elles, les de comptar amb més agents de policia, accés al padró d’habitants, arreplegar les particularitats de les dues administracions a l’hora de tramitar plecs de contractació, informació sobre la liquidació d’impostos com Suma o l’ICIO, l’execució dels serveis i prestacions del programa de la Regidoria de Polítiques Inclusives o la inclusió de representants de la Xara i de Jesús Pobre en els òrgans col·legiats, tot això amb la finalitat que les dues pedanies tinguen una major presència i participació municipal.

 

Moció de suport a la reversió de la sanitat pública

 

A la mateixa sessió s’ha acordat per majoria, amb les abstencions de PP i Gent de Dénia, l’aprovació d’una moció per a demanar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a l’empresa concessionària i als grups parlamentaris de les Corts Valencianes el compliment de les normes de reversió comunicades des de la Conselleria a la concessionària Marina Salut. Coneguda la reversió del departament de salut, des de la Conselleria es va plantejar la creació d’una comissió de treball, on els treballadors i treballadores arribaren a acords per millorar les seues condicions de treball. El document insta a l’adhesió dels grups abans de l’1 de maig de 2023, per tal que “el departament de salut de Dénia siga de gestió directa a febrer de 2024”, complint amb el termini de reversió -31 de gener de 2024- comunicat per la Conselleria a finals d’aquest gener, per a aconseguir una transició “ordenada, planificada i tranquil·la”, en paraules del conseller de Sanitat, Miguel Mínguez.

 

El document pretén fiançar la reversió de cara a les eleccions municipals i autonòmiques del 23 de maig, un canvi de govern en el qual es pot “decidir paralitzar la reversió i executar la pròrroga de 5 anys més de gestió privada”, indica el text.

 

La moció, duta a ple pel PSPV-PSOE, diu que la gestió de l’hospital “ha convertit les persones de la Marina Alta en ciutadans de segona classe pel que fa als drets sanitaris, i als professionals dels centres sanitaris en mà d'obra barata i prescindible”. A més, es parla de la  limitació de “derivacions a hospitals de referència per a tractaments de patologies complexes, pluripatologies i proves diagnòstiques inexistents en aquest departament”, i d’un “ràtio professional/pacient molt per davall del que és habitual en departaments de gestió pública directa”, incidint “tant en la qualitat de l’atenció com en el grau d’estrés dels professionals sanitaris”.

 

El document de moció es traslladarà a la Presidència de la Generalitat Valenciana, així com als grups parlamentaris de les Corts i als ajuntaments de la Marina Alta.

 

També relacionat amb l’hospital de Dénia, s’ha donat llum verda per unanimitat a una moció amb el fi d’instar a l’empresa DKV, el comité d’empresa i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública desbloquejar el conveni col·lectiu aprovat en 2022 i garantir-ne l’aplicació immediata, per tal que puguen millorar les condicions laborals dels professionals, “ancorades a les que tenien en 2014, sense cap millora”.

 

Paral·lelament, el document presentat pel grup municipal Ciudadanos demana a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a reconéixer els mèrits per antiguitat en el pròxim procés d’oferta pública d’ocupació.

 

Modificació de la Declaració d’Abstenció de Conflicte d’Interessos

 

Amb el fi de procurar la imparcialitat en els processos de selecció i contracta de personal vinculats al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, al plenari de febrer s’ha aprovat per unanimitat l’adaptació de la Declaració d’Abstenció de Conflicte d’Interessos a la nova orde HFP/55/2023 del 24 de gener, expedida pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. La declaració insta a la persona contractada o subvencionada mitjançant la signatura a declarar no tindre relacions familiars o d’interés econòmic o mercantil que dificulten el treball imparcial a l’ens públic.

 

Convenis de pràctiques amb els instituts de Dénia

 

De la mateixa forma, s’han aprovat unànimement els convenis per a la realització de pràctiques en centres de treball per l’alumnat dels instituts de Dénia. L’acord amb l’Ajuntament afectarà l’IES Historiador Chabàs, el Sorts de la Mar i el Maria Ibars.

 

Moció per a la millora del taxi

 

Per últim, el ple ha aprovat per unanimitat la moció per a la millora del servei públic de taxi a Dénia.

Ubicació del terreny demanat a Ports per a la zona d'activitats nàutiques
Pla del terreny demanat a Ports per a la zona d'activitats nàutiques
Pla del terreny demanat a Ports per a la zona d'activitats nàutiques

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina