Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La consellera d’Educació, Raquel Tamarit, visita l’IES Sorts de la Mar per conéixer el programa d’innovació ‘Jardí Cultural i Sostenible’

L’IES Sorts de la Mar desenvolupa enguany la segona fase del programa d’innovació educativa ‘Projecte Jardí cultural i sostenible”; aquest programa, finançat amb un pressupost de 18.300 euros d’inversió de la Conselleria d’Educació, busca la dinamització i naturalització dels espais d’esplai amb “un jardí cultural, sostenible, inclusiu, innovador, tridimensional i històric”.

 

L’alumnat desenvolupa tasques de sembra i botànica en un espai d’uns 2.000 m2. Un dels objectius d’aquest programa d’innovació és la creació d’un museu viu, en el qual es fa un recorregut històric i geogràfic pels distints mètodes d’agricultura i ecosistemes, ficant sempre la mira en la tradició mediterrània i, sobretot, la valenciana; perspectiva del projecte que Tamarit ha alabat. Alumnat i visitants poden conéixer aquesta informació mitjançant cartells amb codis QR. A més, s’incentiven les classes ‘obertes a cel’, és a dir, traslladar les lliçons fora de les aules, al bosc natural mediterrani de carrasques, els parterres històrics, la zona d’escalada, l’espai escenari, el triangle del teorema de Pitàgores o l’oasi de les papallones.

 

Per tal de conéixer les distintes accions que es venen desenvolupant entre l’alumnat i els docents, la consellera d’Educació, Raquel Tamarit, la directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego, el director territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, David Vento, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la regidora d’Educació, Melani Ivars, s’han desplaçat fins al centre aquest matí. Tamarit ha volgut “conéixer de primera mà per a què serveixen els programes d’innovació”, destacat, en el cas de l’IES Sorts de la Mar, la implicació dels docents, fonamental per al desenvolupament dels programes, segons les seues paraules.  El centre Sorts de la Mar és un dels 25 projectes d’innovació creats a la Marina Alta, tots ells relacionats amb la sostenibilitat i la conscienciació ambiental, la inclusió educativa i la transformació dels patis en espais actius i coeducadors, la ràdio escolar, els hàbits de vida saludables i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

 

A més de l’espai d’esplai, els representats polítics han visitat diferents instal·lacions destinades a projectes com una ràdio, un espai de suport d’estudis entre l’alumnat més gran i el més jove, el projecte de mediació entre alumnes i fòrums cinèfils i literaris; a més, han gaudit de l’actuació musical de l’alumnat.

 

La consellera d’Educació, Raquel Tamarit, visita l’IES Sorts de la Mar per conéixer el progr...
La consellera d’Educació, Raquel Tamarit, visita l’IES Sorts de la Mar per conéixer el progr...
La consellera d’Educació, Raquel Tamarit, visita l’IES Sorts de la Mar per conéixer el progr...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina