Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia inicia la renovació de l'enllumenat públic per a reduir les despeses de consum i les emissions de CO2

Durant aquests mesos se substituiran un total de 5.569 punts de llum en enllumenat exterior i 341 punts en instal·lacions esportives municipals

L’Ajuntament de Dénia ha adjudicat per als pròxims 15 anys a l'empresa SITELEC Global de Servicios y Obras S.L. el contracte de serveis energètics i manteniment de les instal·lacions d'enllumenat públic exterior, semàfors i instal·lacions esportives del municipi, amb l'objectiu de reduir el consum total de les instal·lacions en uns 2.455.000 quilowatts hora. Aquesta actuació es considera de primera necessitat, no sols pel quantiós estalvi energètic i econòmic que comporta, sinó pels beneficis afegits per a la ciutadania, millorant la seguretat als carrers en reforçar la il·luminació en passos de vianants i altres punts llumínicament deficitaris, i la reducció d'emissions de gasos contaminants a l'atmosfera, quantificada en 635 tones de C02 menys emeses al medi ambient.

Durant aquests mesos se substituiran un total de 5.569 punts de llum en enllumenat exterior i 341 punts en instal·lacions esportives municipals. A més, s'adequaran 197 quadres de comandament als quals se'ls instal·larà un sistema de telegestió per a l'optimització de temps i recursos. Els equips de monitoratge que s'instal·laran en cada quadre permeten un control absolut del funcionament de la instal·lació, la qual cosa possibilita, entre altres funcions, una supervisió automàtica de les variables elèctriques, permetent una resposta més ràpida davant qualsevol incident que es produïsca.

 

Caravana de la llum

Coincidint amb el començament dels treballs de renovació de l'enllumenat públic, l'ajuntament ha volgut proporcionar un servei gratuït als seus veïns i veïnes perquè puguen entendre els seus rebuts de la llum, ja que, segons l'OCU, només un 11% dels usuaris comprén per complet les factures. Molts ignoren, per exemple, el tipus de contracte que tenen (PVPC o mercat lliure), les condicions de cadascun d'ells o els conceptes que s'inclouen en la factura.

Per això, l’Ajuntament de Dénia, a través de l'empresa adjudicatària, ofereix a la ciutadania la possibilitat gratuïta d'esclarir els dubtes i intentar que, en la mesura que siga possible, paguen menys pel servei de la llum.

Aquest servei d'informació itinerant, la “Caravana de la llum”, es prestarà a Dénia del 20 al 24 de març.

La “Caravana de la llum” s'instal·larà al carrer de la Via per a atendre els usuaris, sense necessitat de sol·licitar cita prèvia. L'horari d'atenció és el següent:

Dilluns 20 de març: 12.00 a 14.00 i 16.00 a 19.00 hores

Dimarts 21, dimecres 22 i dijous 23: 10.00 a 14.00 i 16.00 a 19.00 hores

Divendres 24 de març: 10.00 a 14.00 hores

Durant estos mesos es substituiran 5.569 punts de llum en enllumenat exterior
Caravana de la llum

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina