Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia implantarà sistemes intel·ligents per a donar suport al comerç local i taquilles refrigerades en el Mercat Municipal amb finançament dels fons Next Generation EU

Els fons Next Generation EU en matèria de comerç han sigut un dels punts principals tractats en el ple del Consell Municipal de Comerç de la ciutat de Dénia. La subvenció aconseguida és d'1.458.022,40€ euros, que l’Ajuntament de Dénia invertirà en diferents projectes destinats a transformar el sector comercial detallista de la ciutat.

 

La regidora de Comerç, Sandra Gertrúdix, va explicar davant el ple les actuacions previstes, que inclouen la instal·lació de senyalística digital integrada, amb la instal·lació d'opis tàctils en punts estratègics de la ciutat –eixida de pàrquings i estació del Tram, per exemple- que tindran un cercador de comerços i informació del municipi. Es contempla, així mateix, habilitar un sistema d'intel·ligència de l'àrea urbana comercial, Smart Commerce Dénia, que permeta, a través d'una aplicació, oferir informació completa de la ciutat i del sector comercial, a més d'oferir oportunitat a les associacions de donar a conéixer les seues campanyes; i la instal·lació de senyalística intel·ligent que permetrà localitzar places d'aparcament lliures.

 

Altres dues actuacions que es duran a terme serà la disposició de taquilles refrigerades en el Mercat Municipal, que permeten fer la compra en línia i recollir-la a qualsevol hora en les taquilles mitjançant d'un codi d'accés, i la posada en marxa d'un programa de substitució de bosses de plàstic per bosses de roba en els comerços.

 

Els fons Next Generation EU també permetran desenvolupar una eina de suport a l'emprenedoria a través de la qual es podrà analitzar la idoneïtat de la ubicació en funció del tipus de negoci que es vulga implantar i l'arrancada del projecte d'un parc agrari experimental situat en una superfície agrària de 35.000 metres quadrats de titularitat municipal.

 

En l'actualitat s'està treballant en la contractació dels diferents projectes.

 

Sandra Gertrúdix va donar també compta dels resultats de les tres campanyes de Bons Consum dutes a terme en 2022. Destaca un increment progressiu del nombre de comerços participants, que va ascendir de 38 inicials (setembre 2022) fins als 87 adherits en la campanya de Nadal de desembre, la qual cosa que reflecteix, en opinió de la regidora, “l'experiència positiva dels comerços participants”. La Diputació d'Alacant ha contribuït a finançar dos dels llançaments de bons consum de 2022 (al setembre i al desembre) amb una ajuda de 192.443 euros i l’Ajuntament de Dénia va assumir la despesa de la tercera, organitzada al novembre del passat any, amb un pressupost de 123.790 euros.

 

En resposta a l'interés dels assistents, la regidora de Comerç va indicar que en cap de les campanyes es va esgotar el pressupost destinat i va anunciar que per a les previstes en 2023 es fixarà una data de caducitat dels bons, anterior a la data de finalització de cada campanya, per a poder emetre més bons amb el romanent i que no es queden diners sense gastar.

 

Així mateix, va anunciar que la dinàmica d'obtenció de bons serà similar a la de la campanya de Nadal 2022: la descàrrega de bons serà gratuïta, sense que el consumidor haja de fer un pagament previ dels que desitge. Ara bé, la persona compradora adquirirà l'obligació de realitzar una compra per valor del doble o més de l'import del bo que vaja a canviar en el comerç.

 

Sandra Gertrúdix va anunciar que per a 2023 hi ha previstes tres campanyes de bons consum a desenvolupar amb una subvenció de la Diputació d'Alacant de 429.323 euros. Les dates previstes són de l'1 al 20 de juny, del 23 d'octubre al 10 de novembre i de l'1 al 20 de desembre.

 

Els membres del Consell van conéixer també el calendari d'esdeveniments per a 2023, que preveu activitats de dinamització comercial durant tots els mesos de l'any, exceptuant març i agost.

 

Per a finalitzar, en l'apartat de precs i preguntes, va intervindre l'alcalde, Vicent Grimalt, per a explicar als interessats que les obres de millora del paviment del carrer del Marqués de Campo han començat per la part més pròxima al carrer de Diana “perquè l'adjudicatària ha considerat més operatiu tindre eixa zona acabada per a Setmana Santa”. L'alcalde va assegurar, així mateix, que els terminis d'execució d'aquestes obres seran menors que els inicials previstos i va recollir la sol·licitud dels assistents que qualsevol canvi que puga sorgir es comunique als afectats amb la suficient antelació perquè puguen planificar-se.

 

Al Consell Municipal de Comerç celebrat la setmana passada van assistir l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt; la regidora de Comerç, Sandra Gertrúdix; Pilar Santos, en representació de la Direcció General de Comerç de la Generalitat; María Mut i José Antonio Cristóbal, del grup municipal del PP; Eva Ronda, del grup municipal Compromís; Susana Mut, del grup municipal Ciutadans; la presidenta de l'Associació de Comerciants i Autònoms de Dénia, Paula Suárez; la representant d’Unió Gremial Vanessa Cárdenas; el president de l'Associació de Comerciants i Empresaris de Dénia, Antonio Llopis; la gerent d’AEHTMA, Reme Cerdà; Isabel Agulles, representant del Cercle Empresarial; Vicent Martín, coordinador de l'Oficina d'Estratègies de l’Ajuntament de Dénia i Marisa Villó, tècnica Afic de l'Oficina d'Estratègies, en funcions de secretària.

 

Dénia implantarà sistemes intel·ligents per a donar suport al comerç local i taquilles refri...
Dénia implantarà sistemes intel·ligents per a donar suport al comerç local i taquilles refri...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina