Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Paco Muñoz rep la distinció de fill adoptiu de la ciutat de Dénia

Dénia va fer oficial ahir el seu idil·li amb el cantautor valencià Paco Muñoz en l’acte del seu nomenament com a fill adoptiu de la ciutat. “Ningú ha contat i cantat com Paco Muñoz el sentiment que a les denieres i els deniers ens vincula a la nostra terra d’una manera apassionada”, va assenyalar l’alcalde, Vicent Grimalt, en les paraules que va dedicar a l’homenatjat. Grimalt va expressar el sentiment dels centenars de persones que ompliren de gom a gom l’auditori del Centre Social en agrair Paco Muñoz “haver-nos escollit per a ser la teua llar, la teua inspiració, refugi i família. Gràcies per la teua enorme i generosa implicació en la vida cultural i associativa de la nostra ciutat. Gràcies per haver sigut sempre, tan, tan de Dénia”.

 

Este va ser l’argument d’un acte, conduït pel periodista i escriptor Toni Reig, que va respirar sentiment, estima, amistat, admiració i molta, molta música. Perquè tot açò inspira Paco Muñoz a esta terra i la seua gent, de igual manera que Dénia, la Marina i els seus paisans han inspirat l’obra, i vida, del cantautor.

 

En l’audiovisual que es va projectar anit es va poder vore una “ruta guiada per aquella Dénia que va viure Paco Muñoz quan en 1988 s’hi ve a viure amb la seua companya Pepa”, de la mà de bons amics i amigues que recorden “com s’integra Paco en el dia a dia de la ciutat i la viu plenament, i ací composa música i escriu cançons i ell i Pepa es fan deniers”.

 

La presència de la  música i les composicions de Paco Muñoz van ser un element indispensable en l’homenatge, com ho han sigut i són en la vida de l’homenatjat. Van desfilar per l’escenari els cantants Ina Martí, Aitana Ferrer, Josep Aparicio ‘Apa’, Xavi de Bétera, amb Enric Murillo al piano, artistes units per “l’amor a Paco, a la seua música i a Dénia”, els quals li van agrair “el llegat i la herència” deixades i l’acompanyament en les seues carreres, “en un camí que encara escriu poble a poble”.

 

També el cor infantil i juvenil EnCantem, dirigit per Pepa Álvarez, qui va expressar Paco Muñoz el compromís de continuar amb el llegat que ha deixat “i que té un valor inestimable per als xiquets i xiquetes”. I l’Agrupació Artística Musical de Dénia, que va tancar l’acte interpretant El vell Montgó, la composició que s’ha convertit en “l’himne inqüestionable de la ciutat”, en paraules de l’alcalde, i que anit corejava tot l’auditori posat dempeus.

 

T’estime, Dénia

 

Paco Muñoz va rebre el diploma de fill adoptiu de la ciutat de Dénia de mans d’un gran amic i admirador denier, Vicent Pastor. També se li va lliurar la insígnia d’or de l’Ajuntament de Dénia i va signar en el llibre d’honor de la ciutat escollint una estrofa de Hi ha una ciutat –“ t'estime, Dénia, t'estime amb desig d'enamorat. T'estime tant que voldria fer de la cançó un abraç”, la mateixa composició que va cantar anit per al públic. En les paraules posteriors, “que porte escrites per si m’emocionava molt”, va dir:

 

“He escrit i he cantat perquè m’estimen.

Possiblement per canviar el món i que el món no em canviara a mi.

O, pot ser, per no trobar-me sol.

 

També escric i cante de vegades perquè no es moren els llocs i la gent que m’estime bojament.

Preserve així eixos llocs i eixa gent contra les peripècies injustes de l’oblit.

 

L’últim que m’agradaria perdre és la lleialtat als meus, la possibilitat de rectificar a temps si em vaig a equivocar algun dia.

 

Vull acabar amb les paraules d’un denier, amic de Luis Eduardo Aute i que són les que sent en aquest moment:

 

Xé quin gust, xé què bé, xé què bo”.

 

 

 

 


Paco Muñoz rep la distinció de fill adoptiu de la ciutat de Dénia

Paco Muñoz rep la distinció de fill adoptiu de la ciutat de Dénia

Paco Muñoz rep la distinció de fill adoptiu de la ciutat de Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina