Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Pla de visites guiades al castell i els museus de Dénia durant la Pasqua 2023

El Pla de visites guiades ‘Passió pel patrimoni i els museus de Dénia’ desenvolupat per l’àrea d’Arqueologia i Museus de l’Ajuntament de Dénia entre l’1 i el 17 d’abril ha estat una campanya per a apropar el castell i els museus de la ciutat a la nostra ciutadania i al públic visitant durant les vacances de Pasqua.

 

Un total de 450 usuaris  han gaudit de la proposta, en la qual han destacat les visites que han mostrat el castell des d’altres punts de vista i que han convocat el 81% de l’audiència. 

 

EL CASTELL DE DÉNIA. LA FORTALESA DES DE FORA. HISTÒRIA I PROJECTES DE RESTAURACIÓ ha convocat el 20% del públic que ha tingut l’ocasió d’aproximar-se al castell des d’una perspectiva nova en què ha prevalgut la fortificació, les muralles, sobre el pas de ronda de les quals s’ha pogut passejar, i la informació sobre el projecte de rehabilitació en curs que permetrà accedir al castell des de la façana marítima.

 

La tradicional campanya DESCOBRIR EL CASTELL DE DÉNIA ha congregat el 44% dels usuaris amb una visita fonamentada en aproximar l’audiència a la llarga història d’aquesta fortalesa mil·lenària.

 

Finalment, la proposta DÉNIA VISTA DES DE L’ALT. PALAUS, MUSEU I CELLER, que ha congregat el 17 % dels participants, ha ofert una perspectiva diferent de la ciutat a més d’una aproximació al palau medieval i a l’ampliació renaixentista duta a terme per Lerma, el duc que va ser marqués de Dénia, hui seu del Museu Arqueològic de la ciutat. De manera exclusiva, s’han obert les portes del celler palatí per admirar les ceràmiques presents a les nostres llars durant els segles XI i XII.

 

El 19 % dels usuaris ha escollit visitar els nostres museus. EL MÓN DELS JOGUETS DE DÉNIA, a través de camions, nines, arrossegalls, vaixells o trens, ha endinsat els usuaris a la indústria i la essència de les joguines. La visita DÉNIA I LA MAR: UNA HISTÒRIA DE DESCOBRIMENTS ha ofert una aproximació a l’edifici que conté les proves arqueològiques i materials del lligam indissoluble de Dénia amb la mar. Finalment, la visita MUSEU ETNOLÒGIC DE DÉNIA. ENTRE RANDES I PANSES ha mostrat les dues cares de la moneda: la vida de la burgesia entre randes i luxe i la vida agrícola que, entre panses i escaldades, va permetre l’ascens social i econòmic de la ciutat.

 

Visita a l’excavació del carrer de Loreto

 

El Servei Municipal d’Arqueologia va convocar per al proppassat dissabte 22 d’abril una visita a la intervenció arqueològica del carrer de Loreto, núm. 36, de la mà de l’arqueòleg director, Carles Juan Fuster. La visita va congregar 60 assistents que, ateses les dimensions de l’indret arqueològic, es van repartir en dues sessions de 30 participants cadascuna.

 

La visita a la intervenció arqueològica va estar precedida d’un passeig històric a través del segment de Medina islàmica desenvolupat en l’actual centre històric. Aspectes com l’estructura urbana en aquest sector de Daniya, el hammam o banys del carrer que du el mateix nom, la ubicació probable de la mesquita o l’arquitectura domèstica, foren els arguments principals que el personal adscrit a l’àrea d’Arqueologia i Museus va transmetre als usuaris, mitjançant reproduccions de material gràfic.

 

En arribant al número 36 del carrer de Loreto, l’arqueòleg director, Carles Juan Fuster, va oferir informació de primera mà d’aquest sector del gran jaciment que és Madinat Daniya per a apropar els assistents a la realitat urbana de la ciutat de la segona meitat del segle XII. La visita va ser complementada mitjançant l’exhibició d’un recull de les principals ceràmiques que la intervenció arqueològica ha proporcionat.


Pla de visites guiades al castell i els museus de Dénia durant la Pasqua 2023

Pla de visites guiades al castell i els museus de Dénia durant la Pasqua 2023

Pla de visites guiades al castell i els museus de Dénia durant la Pasqua 2023

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina