Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El Premi ‘Ciutat de Dénia’ per a la Formació de Persones Adultes reconeix els trenta-huit anys de trajectòria del centre públic Miguel Hernández de Sagunt i la seua associació d’alumnat

La inclusió social, la defensa i lluita per la llibertat de les dones, l’acollida de nouvinguts i la promoció del valencià són alguns dels trets que destaquen de l’escola

Representants del Centre Públic de Formació de Persones Adultes ‘Miguel Hernández’ de Sagunt i de la seua associació d’alumnes han rebut hui el guardó del XXVI Premi ‘Ciutat de Dénia’ per a la Formació de Persones Adultes de mans del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Dénia, Raül García de la Reina.

 

Després d’escoltar la lectura de l’acta en veu de la regidora d’Educació, Melani Ivars, la directora del centre saguntí, María José Díaz, ha coincidit amb el cap d’estudis, José Vicente Sebastián, a assenyalar que el reconeixement rebut “reforça el nostre compromís amb l’educació de les persones adultes” i “ens reafirma que estem en el bon camí”.

 

En rebre el guardó –una escultura creada per Joan Castejón expressament per al premi-, la directora del Miguel Hernández ha afirmat que “el mèrit és de totes i tots els companys que han passat per l’escola i de l’alumnat, pilar fonamental” i ha agraït també el suport que els presta l’Ajuntament de Sagunt. María José Díaz ha subratllat que el més important és l’objectiu de l’escola, que no és altre que “donar resposta a les necessitats formatives de la població i empoderar a les persones adultes”.

 

Des de la seua creació en 1984, el Centre Públic de Formació de Persones Adultes ‘Miguel Hernández’ de Sagunt ha sigut motor de dinamització cultural de la ciutadania, precursor del campus obert de la UJI a la comarca del Camp de Morvedre, eina per a acostar l’educació a les persones més desfavorides, centre de lluita per la llibertat de les dones i contra el masclisme, centre que atén alumnat amb necessitats formatives especials i centre digital col·laboratiu des de l’any passat. En l’actualitat –ha explicat la directora- continuen treballant en nous reptes com la formació en competències digitals, l’acolliment de persones nouvingudes o la internacionalització per mitjà de la participació en un projecte europeu de mobilitat Erasmus +.

 

Antonia Amores ha agraït el premi en nom de l’associació d’alumnes, la tasca de la qual, ha dit, “és donar suport als projectes de l’escola, ajudar al seu bon funcionament i dedicar el nostre temps a estes tasques”.

 

Dolors Monferrer, representant del Taller de Renovació de l’Educació de Persones Adultes TAREPA del País Valencià, entitat que va proposar als guardonats d’enguany, ha tingut unes paraules de record per a Montse Solaz, qui fou directora del Miguel Hernández de Sagunt durant molts anys i que ha deixat un llegat inesborrable.

 

Monferrer ha defensat el paper de la formació de persones adultes i ha assenyalat que els centres són “espais d’aprenentatge democràtic”, necessaris per a “formar homes i dones autònomes, solidàries i compromeses amb el món en què viuen”.

 

La representant del TAREPA ha recordat també com es va gestar este premi per a la formació de persones adultes i ha agraït a l’Ajuntament de Dénia el seu compromís al llarg d’estos anys.

 

El regidor Raül García de la Reina ha justificat “la necessitat” d’un premi com este en ple segle XXI, quan tenim “un sistema educatiu públic i universal que garanteix l’escolarització de totes les persones”, en el qual sembla “llunyà i aconseguit” l’objectiu primigeni de les iniciatives d’educació per a adults, en el fet que “els reptes de la formació de persones adultes no s’acaben mai”. Uns reptes –ha afegit- “que mereixen ser recolzats per les institucions i reconeguts en les persones que els enfronten com a formadors i com a alumnat”.

 

 

El Premi ‘Ciutat de Dénia’ per a la Formació de Persones Adultes reconeix els trenta-huit an...
El Premi ‘Ciutat de Dénia’ per a la Formació de Persones Adultes reconeix els trenta-huit an...
El Premi ‘Ciutat de Dénia’ per a la Formació de Persones Adultes reconeix els trenta-huit an...

Altres notícies

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina