Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia insta a la Generalitat a prendre mesures urgents per a millorar el funcionament del servei d’ITV

L'Ajuntament de Dénia ha acordat en ple instar la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme a prendre les mesures necessàries perquè el servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de la comarca funcione adequadament de manera urgent. La moció, presentada al ple pel portaveu del grup municipal de Gent de Dénia, Mario Vidal, ha sigut secundada per unanimitat per tots els grups polítics de la Corporació municipal.

 

El text exposa que en els últims mesos resulta “impossible” per a la ciutadania de la Marina Alta aconseguir cita per a passar la ITV, la qual cosa implica un perjudici tant a particulars com a professionals autònoms “que han de passar el control casa sis mesos” i que es veuen obligats a “acudir a altres estacions amb menys col·lapse fora de la comarca, la qual cosa suposa per a molts una pèrdua d'hores del seu treball”.

 

No hi ha possibilitat d'obtindre cita prèvia en l'estació d'ITV d'Ondara –ni per internet, ni per telèfon ni físicament- per als mesos d'octubre i novembre, relata la moció. “I per a més endavant, tampoc hi ha cites disponibles, la qual cosa suposa un caos per als usuaris del servei”.

 

Per tot això, l'Ajuntament de Dénia sol·licita a la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme responsable del servei, a través de la Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles (SITVAL), des de la seua reversió a la gestió pública a principis d'enguany, que prenga cartes en l'assumpte i adopte les mesures necessàries per al bon funcionament de la ITV a la comarca.

 

La moció serà traslladada per a la seua aprovació a la resta d'ajuntaments de la Marina Alta, “conjuminant esforços per a aconseguir urgentment este objectiu comú”.

 

El ple ha aprovat una altra moció relativa a la delimitació del domini públic maritimoterrestre de la costa nord de Dénia en què es sol·licita al Ministeri de Transició Ecològica que es paralitzen els tres expedients de delimitació que afecten les platges de les Deveses i de les Marines fins que finalitze la modificació de la Llei de Costes i del seu Reglament, iniciada per les associacions veïnals de Dénia; o bé fins que es realitzen els treballs de regeneració de les platges regressives de Dénia.

A més de la moció, l’Ajuntament de Dénia remetrà a la Direcció General de Costes del Ministeri els informes tècnics desfavorables a les actuacions de delimitació proposades i l’informe del consolidat del Pla General Estructural. El punt es va aprovar per unanimitat.

En la sessió ordinària d’este mes d’octubre ha eixit endavant també l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora del Registre municipal de reserves d'aprofitament urbanístic i de les transferències d'aprofitament urbanístic. Han votat a favor d’este punt el PSPV, Compromís i Vox i s’han abstingut el Partit Popular i Gent de Dénia.

Un altre punt del dia ha sigut l’aprovació d’un reconeixement extrajudicial de crèdits per import de a 3.600,63 euros per al pagament de factures de l’any 2022, amb els vots positius de PSPV, Compromís, Partit Popular i Gent de Dénia i el vot en contra de Vox. Així mateix s’ha fet l’aprovació inicial de la modificació de les bases d’execució del pressupost de 2023, amb els vots a favor de PSPV, Compromís i el Partit Popular, el vot en contra de Vox i l’abstenció de Gent de Dénia; i s’ha aprovat l’alçament de les objeccions realitzades per la Intervenció i el reconeixement de crèdits i posterior pagament de factures per un total de 8.394,36 euros, amb el vot afirmatiu del PSPV, Compromís, i Gent de Dénia, l’abstenció del Partit Popular i el vot en contra de Vox.

Per últim, el ple ha aprovat amb els vots afirmatius del PSPV, Compromís, Partit Popualr i Gent de Dénia i el vot  en contra de Vox el canvi de denominació del carrer de la Morxama, en la Xara, a carrer de Roser Cabrera, on també s’ubica el col·legi que porta el seu nom.

 

Escriptora, etnolingüísta, professora i investigadora, Roser Cabrera és veïna de la Xara des de fa quasi cinquanta anys. Amb este acord, la Corporació de Dénia recolza la voluntat de la Junta Veïnal de l’EATIM, que a gener de l’any 2021 va aprovar per unanimitat este canvi en reconeixement als seus mèrits docents i d’investigació, amb estudis bolcats en la història i cultura popular de la Marina Alta, a més de la seua implicació en la vida cultural i social de la Xara. 

 

 

 

 

 

Dénia insta a la Generalitat a prendre mesures urgents per a millorar el funcionament del se...
Dénia insta a la Generalitat a prendre mesures urgents per a millorar el funcionament del se...
Dénia insta a la Generalitat a prendre mesures urgents per a millorar el funcionament del se...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina