Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El govern municipal sol·licita a la Conselleria d’Educació i Universitats un augment de l’assignació pressupostària per a finalitzar els projectes del Raquel Payá i l’IES Maria Ibars

L’alcalde, Vicent Grimalt, el vicealcalde, Rafa Carrió, amb les regidores d’Educació, Melani Ivars, i de Territori, Maria Josep Ripoll, s’han reunit este matí a València amb el secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, la secretària autonòmica d’Universitats, Esther Gómez i el director general d’Universitats, José Antonio Pérez Juan, per tal d’abordar les inversions de la conselleria en infraestructures educatives a Dénia.

 

Un dels temes posats sobre la taula ha sigut el programa Edificant per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius de la Generalitat. Dénia té 10 actuacions delegades en el marc del programa, de les quals n’ha finalitzat 7. El secretari autonòmic d’Educació ha felicitat els representants municipals “per eixa diligència en ser capaços de culminar totes eixes actuacions”, apunta la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll.

 

Per a finalitzar dos de les que queden pendents –l’ampliació de l’IES Maria Ibars i la construcció d’unes noves instal·lacions per al col·legi d’educació especial Raquel Payá-, els representants municipals han sol·licitat una modificació a l’alça de l’assignació pressupostària destinada en un principi a estes actuacions. Per part de la conselleria, ha sorgit el compromís d’estudiar les necessitats exposades i la manera de poder disposar d’eixe major pressupost.

 

Respecte al centre d’educació infantil i primària Pare Pere de Jesús Pobre, el tercer projecte pendent, està en fase de licitació i a punt d’adjudicar-se, per la qual cosa, les obres podrien realitzar-se durant l’any 2025, segons ha indicat Ripoll.

 

Quant a la rehabilitació de la casa de Torrecremada, que serà seu del futur campus universitari de Dénia, se’ls ha comunicat que s’ha habilitat una anualitat pressupostària per a 2024 amb l’objectiu que les obres puguen estar finalitzades a novembre de 2024.

 

L’Ajuntament de Dénia va adjudicar a octubre de 2021 les obres de rehabilitació de la casa de Torrecremada a  la UTE Patrimonio Inteligente, S.L. - Lirola Ingeniería y Obras, S.L., per un import de 2.379.485 euros, cofinançats per la Conselleria d’Universitats (1,2 milions d’euros) i l’Ajuntament de Dénia (la resta).

 

En la reunió també s’han tractat altres projectes d’infraestructures educatives previstos a la ciutat- el Centre Integrat Gent de Mar, el futur conservatori i intervencions en altres centres, com el col·legi públic Llebeig-, acordant-se per les dos parts estudiar conjuntament cadascuna per continuar endavant amb les tramitacions.

 

 

 

 

 

 

 

El govern municipal sol·licita a la Conselleria d’Educació i Universitats un augment de l’as...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina