Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Fòrum Gastronomia Sostenible

Vicent Grimalt: “Parlem de les coses que ens fan diferents, com fer mel, coques o vi, ja que eixa diferència és la que ens permetrà sobreviure en el futur global que ens espera”

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha participat en l’acte d’obertura del Fòrum Gastronomia Sostenible que se celebra hui a Dénia, organitzat per la Càtedra de Responsabilitat Social de la Generalitat Valenciana en la Universitat d’Alacant, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Dénia i el Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA UA-Dénia. L’alcalde ha estat acompanyat per Juana Jordá, directora de Gasterra, i Arturo Jiménez, en representació de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Generalitat Valenciana en la Universitat d’Alacant.

L’objectiu de la jornada és donar veu a xicotets actors de la província d'Alacant que, des d'un enfocament responsable, estan contribuint a consolidar projectes empresarials i institucionals amb capacitat transformadora en l'agricultura, la producció agroalimentària, la comercialització, la restauració o l'oci i turisme gastronòmic.

En este sentit, l’alcalde de Dénia ha agraït que el fòrum se celebre a la Marina Alta, “un territori que té identificada la gastronomia com un dels seus recursos de futur més valuosos”. “Fer un exercici de responsabilitat com el que proposa aquest fòrum –ha afegit- consolida el coneixement de l’entorn i promou experiències esperançadores. Parlem de les coses que ens fan diferents, com fer mel, fer vi o fer coques; i eixa diferència és la que ens permetrà sobreviure en el futur global que ens espera”.

L’alcalde ha continuat la seua intervenció assenyalant que “les voluntats estan, els actors estan, les condicions les tenim. No hem de deixar de parlar, com farem hui en este fòrum, però sobretot, hem d’actuar. És l’hora dels professionals, de les empreses, de les institucions, dels formadors i dels investigadors. És l’hora de la responsabilitat compartida”. I si d’acció es tracta, l’alcalde ha posat com a exemple el treball que des de fa uns anys està fent-se a Dénia amb el projecte Bancalet, assegurant que “en els pròxims mesos el veurem llaurat i amb la llavor a punt”.

En acabar la presentació, ha començat la primera taula de treball de la jornada per a debatre sobre “Territori, identitat gastronòmica i sostenibilitat”, amb les intervencions de Juana Jordá, directora de Gasterra, Pep Romany, cuiner del restaurant Pont Sec i reconegut defensor del producte i patrimoni gastronòmic de Dénia i la Marina Alta i Inmaculada Sancho, agent d'ocupació i desenvolupament local en la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat.

Seguidament, xicotets productors de la província que treballen amb propostes basades en el territori, els seus valors ambientals i culturals  han participat en una altra taula de treball per contar les seues experiències. Hi han intervingut Juan Carlos Gavilá, del Serralet de Segària, un projecte singular d'apicultura en Ràfol d’Almunia; Miguel Ángel García, d'Olis Rontonar de Benifallim, Cristina Rodríguez, de Finca La Alberca, el celler de Teulada Moraira que produeix el famós vi M de Alejandria i Mayte Pardo, de Cerveses Althaia, a Altea, que produeix cervesa artesana amb accent mediterrani.

Per a finalitzar el fòrum, s’ha oferit els assistents una mostra de productes gastronòmics locals.

Fòrum Gastronomia Sostenible
Fòrum Gastronomia Sostenible
Fòrum Gastronomia Sostenible

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina