Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia clama per una vida lliure de violències i de por

Acte commemoratiu del Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones

Este migdia s’ha celebrat a la plaça del Consell de Dénia l’acte de lectura del manifest del Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones. Un document elaborat i llegit pel regidor d’Igualtat, Javier Scotto, i alumnat del col·legi La Xara i l’institut d’educació secundària Maria Ibars i consensuat per les persones que integren el Consell de les Dones de Dénia.

 

Paraules de repulsa cap a totes les formes de violència, sobre tot la de gènere; i al·lusions a la lluita, “per tu, per mi, per totes”; a la unitat, “perquè la violència de gènere és un tema que afecta a tots, sense importar l’edat ni el gènere”; i a una vida “lliure de violències” i “lliure de por”, en la qual les dones visquen “el dret de la seua llibertat: lliures de ser, per a desenvolupar-se, pensar, estimar, formar-se, moure’s, créixer i, fins i tot, somniar. Que el masclisme no trunque mai els vostres somnis”, s’ha expressat en el manifest.

 

El regidor d’Igualtat ha parat l’atenció en el lema de la campanya del 25N d’enguany, “històriques, juntes i lliures”, amb el qual “recordem a les dones en la continua lluita contra la violència de gènere a través del moviment feminista i que juntes podem aconseguir-ho”.

 

El masclisme –ha dit Scotto- “és un problema dels homes que el pateixen les dones”. El regidor ha tingut paraules de record per a les dones assassinades en 2023; en són 52, 15 més que l’any passat en estes dates.

 

També ha recordat als nombrosos adolescents i joves que hi han assistit a l’acte que “no és fàcil acabar amb la violència de gènere, però els vostres progenitors, ampes, professorat i tutors; i també l’ajuntament, les associacions i la policia estan al vostre costat per a frenar la violència, estem del vostre costat, del costat de la igualtat entre dones i homes”.

 

Finalitzada la lectura del manifest, la companyia Marea Danza ha interpretat l’espectacle de folklore contemporani Roda, premi al millor espectacle de carrer en els premis de les Arts Escèniques Valencianes (2021) i amb dos candidatures als Premis Max (2022), millor espectacle de carrer i millor banda sonora.

 

Dénia clama per una vida lliure de violències i de por
Dénia clama per una vida lliure de violències i de por
Dénia clama per una vida lliure de violències i de por

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina