Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia exposa la seua experiència en la transformació de l’espai urbà en la jornada formativa ‘Ciutats Amigues de la Infància’

La regidora de Territori i Qualitat urbana de l’Ajuntament de Dénia, Maria Josep Ripoll, va participar ahir dimecres, 17 de gener, en la jornada formativa ‘Ciutats Amigues de la Infància’ celebrada a Sagunt. Ripoll va intervindre en la taula redona “Experiències municipals sobre el dret al joc, ús de l’espai públic i urbanisme amb enfocament d’infància”, moderada per Elena Filella, responsable de Polítiques Locals d’Infància d’UNICEF Comunitat Valenciana, en la qual també van participar el director de l’Àrea d’Esports, Cultura, Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes, Alfonso López, i el regidor de Planificació urbana, Territori i Paisatge de l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, Jorge Pascual Fortes.

 

La regidora de Territori i Qualitat urbana va parlar sobre les polítiques desenvolupades pel govern local “centrades a fer de Dénia una ciutat més agradable i accessible” i, més concretament, va exposar l'experiència de la nostra ciutat en la transformació d'espais, com la plaça de Valgamedios o els parcs infantils, des de la perspectiva dels més menuts. “Com a Ciutat Amiga de la Infància, a Dénia hem tingut en compte les necessitats de la infància en els projectes realitzats, afavorint la seua participació i incorporant, quan ha sigut possible, espais de joc i altres dels seus suggeriments”, va afirmar Ripoll.

 

D’estos projectes, la regidora deniera va destacar davant del públic assistent a la jornada la millora de la plaça de Jaume I, amb la renovació dels parcs infantils d’este espai urbà molt freqüentat pels xiquets i xiquetes de la ciutat i el projecte de pacificar el trànsit en la plaça en el qual s’està treballant actualment.

 

Ripoll també va posar els exemples de la reurbanització de la plaça de Valgamedios i el carrer Major, la conversió en zona de vianants del carrer del Marqués de Campo i la reurbanització de la Glorieta, “tres projectes connectats que ens han permés generar un itinerari per als vianants i segur des de la zona oest de la ciutat fins a arribar al port. S'ha eliminat espai d'estacionament i s'ha substituït per àmplies places”.

 

La regidora de Territori va destacar “l’important paper en la transformació de Dénia” que té el Consell Local d’Infància i Adolescència (CLIA), al qual s’ha consultat per a conéixer les necessitats i el disseny de les àrees de jocs infantils o per a definir camins segurs a l’escola, per citar dos exemples. Enguany, a més, els pressupostos participatius han inclòs una partida de pressupost intergeneracional que es destinarà a les accions escollides entre el CLIA i el Consell del Major.

 

 

Dénia exposa la seua experiència en la transformació de l’espai urbà en la jornada formativa...
Dénia exposa la seua experiència en la transformació de l’espai urbà en la jornada formativa...
Dénia exposa la seua experiència en la transformació de l’espai urbà en la jornada formativa...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina