Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia vol revitalitzar els comerços del barri París-Pedrera amb la campanya d'aparadors “Local Actiu”

).- María José García, regidora de Comerç de l'Ajuntament de Dénia, i Sandra Gertrúdix, regidora de Medi Ambient, han presentat este matí, 26 de gener, la campanya “Local Actiu”, campanya amb la qual es pretén revitalitzar i dinamitzar comercialment el barri París-Pedrera. El projecte va sorgir en l'anterior legislatura, quan Gertrúdix era regidora de Comerç, on fer un diagnòstic inicial de les fortaleses i debilitats comercials del barri. L'any 2022, es van organitzar unes reunions de treball tipus “focus group” amb representants de diferents comerços del barri i amb els representants d'ACADE, perquè pogueren aportar una sèrie d'idees de millora per al barri. D'entre totes les idees que van eixir d'eixes reunions, entre tots van optar per llançar esta campanya “Local Actiu”.

 

 

Els objectius de la campanya “Local Actiu” són augmentar la visibilitat dels locals buits per a millorar el seu potencial d'ocupació, consolidar i incrementar l'activitat empresarial del comerç urbà en el barri i embellir el barri. L'estratègia de la campanya consistirà a millorar la imatge comercial dels locals i les façanes, embellint tots els locals que es troben ara mateix buits. María José García ha destacat que esta campanya “no sols és important pel factor visual, aportant color on abans hi havia ombra, sinó perquè és un reclam cridaner a potencials arrendataris a locals buits”.

 

Els aparadors d'estos locals comptaran amb uns vinils amb imatges inèdites de Dénia, imatges cedides pel fotògraf César Roa, per a donar-los visibilitat i augmentar el seu potencial d'ocupació. Amb eixes fotografies de la ciutat es pretén cridar l'atenció del públic, embellir la zona i millorar l'atractiu del local buit. En els vinils hi ha un QR que dirigix a una web del directori de comerços del barri, així com el contacte de la immobiliària/propietari del local.

 

El projecte es focalitzarà en els principals eixos comercials del barri per a concentrar la capacitat d'impacte i així evitar dispersar la campanya. S'han embellit quatre locals de barri i un total de set aparadors, que estan distribuïdes per les següents carrer de Sagunt 5 i 8, carrer de Patricio Ferrándiz, 7a i plaça del Arxiduc Carles, 9.

                                             

 

María José García ha declarat que “esta és una primera fase. La finalitat és que puguem arribar a un total de 20-25 aparadors comercials de locals buits del barri, creant un impacte notable”. I finalment ha recalcat que des de la Regidoria de Comerç: “Dénia no sols és el seu centre i que hem d'apostar per a reactivar comercialment altres barris. Per això animem als propietaris dels locals tancats de la zona al fet que es posen en contacte amb la regidoria de Comerç per a sumar-se al projecte”.

 

Sandra Gertrúdix ha volgut agrair que “el projecte que es va iniciar en 2022 haja vist la llum. Es va fer un estudi de la zona Paris- Pedrera, i d'eixe estudi van eixir diverses accions com la d'esta campanya. A més, ha afegit que de la reunió de “focus group” que va tindre lloc fa dos anys amb els comerciants del barri, també van tirar avant altres projectes com celebrar el carnestoltes enguany en alguns carrers de la zona, com és el cas del carrer Sagunt. Crec que la campanya serà un èxit perquè s'embellirà el barri d'una manera espectacular”.

 

 

 

Dénia vol revitalitzar els comerços del barri París-Pedrera amb la campanya d'aparadors ...
Dénia vol revitalitzar els comerços del barri París-Pedrera amb la campanya d'aparadors ...
Dénia vol revitalitzar els comerços del barri París-Pedrera amb la campanya d'aparadors ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina