Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia premia un any més a les falles “amb valors”

Diumenge, 17 de març, tindrà lloc el lliurament de premis als monuments de 2024

Un any més, l'Ajuntament de Dénia, des de les diferents àrees municipals, vol premiar el compromís social dels districtes fallers que reconeixen i aposten per la diversitat i la igualtat, per la promoció del valencià, i sobretot fan de Dénia una ciutat per a la infància, la sostenibilitat i la solidaritat.

Amb este objectiu, diumenge, 17 de març, durant el lliurament dels premis als monuments de les Falles de 2024 (a les 13 h, l'acte de lliurament dels premis infantils; i a les 20.30 h, lliurament dels premis als monuments grans), les regidories d'Igualtat, Normalització Lingüística, Família i infància, Sanitat i Transició Ecològica donaran a conéixer també els seus reconeixements.

Entre les novetats, el premi a la Promoció del Valencià incrementa enguany la dotació econòmica i lliurarà, a més dels tres premis de 700 euros, 500 euros i 300 euros, respectivament, tres nous accèssits de 150 euros cadascun.

Des d'Igualtat, amb la finalitat de “Visibilitzar i normalitzar la diversitat en l'àmbit de les falles de Dénia, abordar la diversitat sexual, de gènere i la diversitat familiar i contribuir a fer una societat més inclusiva i igualitària”, s'atorgaran tres premis a la Promoció de la Diversitat, de 600 euros, 300 euros i 150 euros, i tres més de la mateixa quantia per a premiar el compromís “amb la igualtat entre homes i dones i la lluita contra la violència de gènere” (Premis a la Promoció de la Igualtat) . Estos guardons posen el seu punt de mira en la difusió de missatges contra el sexisme i la utilització de llenguatge inclusiu en la crítica fallera, així com en la presència de dones en les juntes directives de les comissions i els objectius de paritat i trencament del sostre de cristall.

La Regidoria de Sanitat atorgarà el premi “Cor Faller” a la comissió més solidària durant la jornada de donació de sang que va tindre lloc el passat 1 de març. Es tracta més d'un reconeixement simbòlic, materialitzat amb el lliurament d'una banderola, que busca motivar al món faller al fet que participe en estes jornades de donació de sang que organitza la Junta Local Fallera juntament amb el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, durant el lliurament dels premis als monuments infantils, els representants del Consell Local de la Infància lliuraran la banderola acreditativa del Premi als Drets de la Infància i l'Adolescència.

Finalment, des de la Regidoria de Transició Ecològica s'entregaran els Premis a la Millor Crítica Mediambiental, Correcta Gestió de Residus i Minimització del Canvi Climàtic, tres guardons, patrocinats per Urbaser, l'empresa concessionària del servici de neteja urbana, dotats amb 1.000 euros, 600 euros i 400 euros.

Premis a la Crítica Turística, Llibret de Falla i Casal Engalanat

Completen el llistat de premis que concedix l'ajuntament:

- Premis a la Crítica Turística, de Turisme Dénia: 750 euros, 450 euros i 300 euros.

- Premis al Llibret de Falla, del departament de Cultura: 700 euros, 600 euros i 500 euros.

- Premis al Millor Casal Engalanat, de Festes: 300, 200 i 100 euros.

L'Ajuntament de Dénia premia un any més a les falles “amb valors”
L'Ajuntament de Dénia premia un any més a les falles “amb valors”
L'Ajuntament de Dénia premia un any més a les falles “amb valors”

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina