Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'alcalde Dénia ha visitat el vaixell “Victoria” del navegant Alex Pella

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el regidor de Cultura, Raúl García, la regidora de Medi Ambient, Sandra Gertrúdix, i la regidora del Major, Marta Gascó, han visitat este matí del dilluns 18 de març, el catamarà “Victoria” del navegant oceànic Alex Pella. El vaixell, després d'uns mesos de posada a punt, ha tornat al port de Dénia, on tindrà la seua base, quedant amarrat al costat del Museu de la Mar, a l'Esplanada Cervantes.

 

Alex Pella és un especialista en regates oceàniques en solitari. En 2014, va guanyar la regata Ruta del Rom, sent el primer i únic espanyol a guanyar una regata transoceànica en solitari. En 2017, Pella va donar la volta al món més ràpida del món, i va obtindre juntament amb els seus companys i el sofisticat Maxi-Trimarán IDEC Sport, el trofeu Jules Verne, per la circumnavegació a vela més ràpida del planeta, en quaranta dies, vint-i-tres hores, trenta minuts i trenta segons. Segons ha comentat Alex Pella “estem preparant el rècord de la volta al món, que és un projecte del Juan Sebastián el Canut. Estic encantat de poder tindre la seu del vaixell a Dénia, i poder ser ací i preparar-me ací”.

 

Després de mostrar el vaixell a l'alcalde i als regidors, Alex Pella ha indicat que les següents setmanes hauran d'acabar de tindre el catamarà a punt, per a al maig fer el rècord de la volta a Menorca, al juliol farem el rècord de la volta a Espanya, entre Bilbao i Barcelona. Al novembre realitzarem la ruta del Descobriment, que és la ruta original que va fer Colón, salpant des de Huelva, la ruta de la qual és La Gomera, San Salvador (Bahames), i a l'hivern el vaixell es quedarà a Miami. Entre febrer i al novembre de 2025, el vaixell estarà a Dénia, on estarem preparant-nos per a realitzar la volta al món, al novembre de 2025.

 

Vicent Grimalt, s'ha mostrat encantat amb la visita al vaixell, i ha comentat que “el catamarà és impressionant, no sols per la grandària que té, sinó quant a la seua sostenibilitat. Per a mi és una satisfacció i una alegria que Alex haja decidit que la base del “Victoria” estiga a Dénia, sobretot per la importància que té el nostre port per a la ciutat i el que representa per a nosaltres”. D'altra banda, Grimalt també ha afegit que “en moltes ocasions he comentat amb Alex, el poder fer del port de Dénia un projecte similar al dels ports del nord de França. Hauríem de prendre com a exemple com viuen la mar allí, aprendre com viuen de cara a la mar, i per a poder fer una escola nàutica pública municipal perquè no sols els deniers, sinó també la gent de la comarca poguera aprendre i gaudir de la mar, de la vela, perquè vivim en una ciutat la plaça major de la qual és el port”.

 

L'alcalde Dénia ha visitat el vaixell “Victoria” del navegant Alex Pella
L'alcalde Dénia ha visitat el vaixell “Victoria” del navegant Alex Pella
L'alcalde Dénia ha visitat el vaixell “Victoria” del navegant Alex Pella

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina