Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La Casa de la Cultura exhibix una galeria de fotografies inèdites de la Dénia dels anys 50

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el vicealcalde, Rafa Carrió, i el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, van inaugurar ahir dijous 21 de març, a la Casa de la Cultura, l'exposició de fotografia “Dénia i la Marina, el color dels anys 50”. Es tracta d'una sèrie de fotografies inèdites en color, que il·lustren com era la ciutat, en diferents moments de la dècada dels 50, on es poden apreciar els grans canvis urbanístics que ha patit Dénia des de llavors. L'exposició estarà oberta al públic fins al pròxim 13 d'abril.

 

L'exposició fotogràfica “Dénia i la Marina, el color dels anys 50” mostra una col·lecció de 29 imatges inèdites, captades a mitjan segle XX per l'odontòleg Carlos Perrón Andrés (Massanassa 1910 - Alzira 1989). Carlos Perrón tenia una gran vinculació amb la Marina Alta, perquè la seua germana Adelina, també odontòloga, estava casada amb el metge Antonio Muñoz, que va ser alcalde de Dénia entre 1944 i 1963. Les visites familiars i els viatges per la comarca van propiciar estes imatges, on Perrón va realitzar instantànies del port, de les Trencades, de les Marines, en uns temps marcats per l'inici del turisme en la zona. Les fotografies inclouen a més alguns retrats familiars d'alguns anys d'eixe període.

 

Este material gràfic inèdit s'ha conservat dins de l'arxiu familiar Perrón- Escrivà. L'any 2020, l'ajuntament de Sumacàrcer i després el MUA d'Alzira van patrocinar una mostra de les imatges de Perrón. Ara, els hereus de la família Perrón-Escrivà han fet una cessió altruista de les 29 imatges inèdites de Dénia a l'arxiu municipal, que d'esta manera ha enriquit el seu fons. Les fotografies formen part de l'arxiu personal d'este amant de la fotografia, que usava la diapositiva a color com a suport en la seua professió, per als seus estudis sobre implants dentals. Les diapositives que li sobraven, Perrón les usava per a una les seues aficions, realitzar fotografies dels seus viatges.

 

La directora de l'Arxiu Municipal, Rosa Seser, ha agraït enormement la generositat de la família amb la cessió de les fotografies i va assenyalar “que tenen un valor molt significatiu primer perquè mai s'havien exhibit i segon perquè fins a la data no es coneixien les fotos a color d'una època tan primerenca. Les més antigues de l'arxiu daten de la dècada de 1970”. Seser ha agraït també les col·laboracions de manera altruista del fotògraf Francesc Piera, que ha realitzat les gestions amb la família perquè esta exposició siga realitat, i d'Eduardo Sánchez, que ha restaurat les fotografies, ja que algunes estaven maltractades pel pas del temps. “Donada l'antiguitat del material s'ha hagut de fer una tasca de neteja de les diapositives originals i una posterior digitalització i tractament de les imatges inèdites, que ara veiem per primera vegada”, ha comentat la directora de l'Arxiu Municipal.

La Casa de la Cultura exhibix una galeria de fotografies inèdites de la Dénia dels anys 50
La Casa de la Cultura exhibix una galeria de fotografies inèdites de la Dénia dels anys 50
La Casa de la Cultura exhibix una galeria de fotografies inèdites de la Dénia dels anys 50

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina