Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Vicent Grimalt aposta per la formació gastronòmica i demana celeritat per al campus de Dénia

La Universitat d'Alacant inaugura el Màster d'Arrossos i renova el conveni de Gasterra

La necessitat de formar professionals per a superar la crisi de la COVID-19 i renovar amb garanties l'oferta turística de la Comunitat Valenciana va planejar en l'acte d'inauguració de la tercera edició del Màster d'Arrossos i Alta Cuina Mediterrània, que es va celebrar dilluns passat en  la Universitat d'Alacant i en el qual va intervindre l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt.  Prèviament, el rector, Manuel Palomares, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, van signar la renovació del conveni del centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia, Gasterra.

L'alcalde de Dénia va anunciar que per a aquesta edició l’Ajuntament de Dénia ha convocat quatre beques de 2.000 euros per als alumnes que s'han inscrit i que es podran sol·licitar fins al pròxim 30 d'octubre. En la seua intervenció, Vicent Grimalt va assenyalar que la formació és imprescindible per a afrontar els reptes creats per la pandèmia: “El camp de l'hostaleria, i, per tant, el de la gastronomia, és un dels més directament afectats, i cal tindre visió de futur i intel·ligència per a adaptar-se a la realitat que se'ns està plantejant i que haurem d'anar perfilant. Si estem formats, estarem preparats per a fer els canvis amb totes les garanties”.

Grimalt també va demanar celeritat en les gestions amb la Universitat d'Alacant per a l'establiment d'un campus universitari de ciències gastronòmiques a Dénia, “un campus que no sols siga el referent i custodi d'una cuina tan rica com la nostra, sinó també la garantia d'una oferta turística singular i adaptada als nous temps, i un pulmó d'oxigen permanent de la nostra indústria hostalera. Treballem ara per a acurtar terminis. Crec que estarem tots d'acord que és ja una urgència prioritària”. El rector, Manuel Palomar, va reconéixer els importants passos que s'estan donant per a l'obertura a Dénia d'un campus d'excel·lència gastronòmica.

En l'acte va intervindre Francesc Colomer, secretari Autonòmic de Turisme, qui va assenyalar que “l'aposta per aprofundir en la formació relacionada amb la gastronomia suposa un compromís per la diferenciació a través de la qualitat i del coneixement científic i universitari”.

Per part seua, el director del Màster d'Arrossos i Alta Cuina, Josep Bernábeu, va indicar que “aquests estudis representen una oportunitat de formació única per a qualificar-se en un camp demandat professionalment amb una docència dissenyada a mesura i especialitzada”. També van estar presents els alcaldes de Benidorm, Toni Pérez, i Pego, Enrique Moll, així com representants dels ajuntaments d'Alacant i Altea, els qui també col·laboren econòmicament, juntament amb la càtedra Carmencita, en l'organització del màster.

Cristina Juan, docent del Màster d'Arrossos i directora del restaurant Dársena d'Alacant, ha sigut l'encarregada d'impartir la conferència inaugural titulada “El valor de l'aprenentatge” en la qual ha assenyalat que l'aposta per la formació superior en gastronomia “dona resposta a les necessitats reals de la societat i d'un sector en ple desenvolupament” i ha reivindicat que “aprendre també és ser capaços de canviar, de modificar comportaments i maneres de fer les coses”.

Vicent Grimalt aposta per la formació gastronòmica i demana celeritat per al campus de Dénia
Vicent Grimalt aposta per la formació gastronòmica i demana celeritat per al campus de Dénia

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina