Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia commemora el 25N animant a mirar de front el maltractament masclista per poder ajudar a les víctimes

Atreveix-te a vore-ho!

L’Ajuntament de Dénia presenta el programa d’activitats que s’hi organitzen a Dénia, la Xara i Jesús Pobre amb motiu del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la violència masclista. Enguany, el missatge de la campanya ens convida a posar la mirada en la violència de gènere, ens demana que ens atrevim a vore-la, “a vore les dones maltractades, a posar-nos eixes ulleres simbòliques per a identificar el maltractament masclista i ajudar a les víctimes”, ha explicat el regidor d’Igualtat i Diversitat, Javier Scotto. És hora de mirar cara a cara i no girar el cap o buscar excuses front a esta xacra de la nostra societat que en Espanya s’ha cobrat 1.118 víctimes mortals des de 2003 fins a enguany, segons dades de la Delegació del Govern contra la violència de gènere.

 

Amb la col·laboració de Matria. Associació de Dones, el centre associat a la UNED de Dénia i el Cine club Pessic, del 16 de novembre fins al final del mes s’hi succeiran activitats de sensibilització que inclouen teatre, cinema, accions de carrer i l’acte institucional que se celebrarà el 25 de novembre, en la plaça de l’Arxiduc Carles.

 

Demà  dimarts, de 10.30 a 19.30 hores, se celebra en la Casa de Cultura de Dénia la jornada “Pornografia. Aspectes i conseqüències del seu consum”. Presentaran l’activitat el regidor d’Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, i la directora del centre associat a la UNED DE Dénia, Raquel Martí (10.30 hores). D’11 a 13 hores, se celebrarà una taula redona amb la participació del subinspector Fernando Rico, cap de subgrup del Grup de Delictes Tecnològics de la Brigada Provincial de Policia Judicial d’Alacant; David Shanks, censor en cap de Nova Zelanda i María Pérez Conchillo, fundadora de l’Institut Espill. Per la vesprada, de 17.30 a 19.30, hi haurà una altra sessió de debat amb Jaume Tortosa, secretari i coordinador de l’extensió universitària UNED Dénia; la regidora delegada d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Melani Ivars; Mónica Alario, investigadora de la universitat Rey Juan Carlos i doctora internacional en estudis interdisciplinars de gènere i Agustín Zaragozá, professor de Filosofia, agent d’Igualtat i columnista en el diari Levante.

 

El 18 de novembre, sota la premissa “Mira la violència de gènere” es desenvoluparà una intervenció en les façanes dels ajuntaments de Dénia, la Xara i Jesús Pobre.

 

El dia 25, des de les 10 hores del matí, la instal·lació “Los pasos que nunca darán”, en memòria de les víctimes, omplirà l’espai de la plaça  de l’Arxiduc Carles, on a les 13 hores es donarà lectura al manifest del Dia Internacional contra la violència de gènere per part dels membres de les associacions que integren el Consell de les Dones de Dénia. Per la vesprada, a les 19 hores, es convoca una concentració en la mateixa plaça. I al Centre Social, a les 19.30 hores, Iguales Teatro presenta A vueltas con la vida. La reserva d’invitacions per a assistir-hi s’ha de fer en www.notikumi.com.

 

Divendres 26 de novembre, al carrer de la Via, torna la campanya de vacunació contra la violència de gènere, de 10 a 13 hores. I el dissabte 27, entre les 10 i les 18 hores, en la glorieta del País Valencià hi trobarem l’acció “No somos un saco de boxeo al que puedas golpear”, una iniciativa colpidora per a conscienciar sobre la violència de gènere.

 

Diumenge 28, a les 19 hores, sessió de cineclub al Centre Social, amb la pel·lícula Solo una vez, dirigida per Guillermo Ríos Bordón.  

 

Per a finalitzar els actes del Dia Internacional contra la violència de gènere, el 29 de novembre es projectarà per a l’alumnat de 1r de Batxillerat dels instituts de la ciutat el documental El proxeneta. Paso corto y mala leche, dirigit per Mabel Lozano i s’hi faran tallers sobre igualtat a l’IES Sorts de la Mar.

Dénia commemora el 25N animant a mirar de front el maltractament masclista per poder ajudar ...
Dénia commemora el 25N animant a mirar de front el maltractament masclista per poder ajudar ...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina