Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia rep el diploma que l’acredita com a Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF

Guillermo Bolufer, membre de la Junta UNICEF Comité Comunitat Valenciana, ha entregat este matí a dos representants del Consell Local d’Infància i Adolescència (CLIA), Ainoa Aleksandrova i Kinan Zniterh, el diploma acreditatiu del segell Ciutat Amiga de la Infància que ha aconseguit Dénia. L’acte s’ha celebrat en la Sala de Plens de l’Ajuntament de Dénia amb participació de l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Melani Ivars, i en presència d’altres membres del CLIA i representants de la Corporació municipal, amb un aforament limitat i adaptat a les recomanacions sanitàries.

 

El representant d’UNICEF Comunitat Valenciana ha felicitat els integrants del Consell Local d’Infància i Adolescència pel treball que han desenvolupat per a aconseguir el reconeixement. Guillermo Bolufer ha dit als xiquets, xiquetes i adolescents del CLIA i, per extensió, a tots els de la ciutat, que “la seua veu i especial mirada és profundament valuosa perquè puguem construir municipis en els quals viure feliços”. “La vostra opinió –ha afegit- és sàvia i generosa i ajuda als adults a prendre decisions”. Per a finalitzar la seua intervenció ha agraït l’Ajuntament de Dénia, tant als responsables polítics com als equips de treballadors, “l’aposta de suport a la infància”.

 

En nom del CLIA “i de tots els xiquets, xiquetes i adolescents de Dénia” hi ha intervingut Kinan Zniterh, qui ha fet una reflexió sobre el procés que ha culminat en l’obtenció del segell Ciutat Amiga de la Infància. El xiquet ha recordat que “Dénia va pensar que la infància no sols era el futur, sinó que podia ser el present, per això, el primer que es va fer fou promoure la creació del Consell, que es va reunir per primera vegada a desembre de 2019. Hui, l’objectiu s’ha complit i ja som Ciutat Amiga de la Infància”, ha conclòs abans d’arrancar l’aplaudiment de la sala.

 

Perquè tan bona notícia siga més visible i compartida amb la ciutadania, en acabar els parlaments s’ha desplegat una pancarta a la façana de l’ajuntament que, a més, esta nit s’il·luminarà de color blau per a celebrar-ho.

 

L’alcalde, Vicent Grimalt, ha recorregut a la figura de la jove activista Greta Thunberg per a parlar del poder transformador dels xiquets, xiquetes i adolescents de Dénia, que poden aconseguir “des d’un òrgan participatiu com el Consell de la Infància i l’Adolescència, moltes i molt importants transformacions que podem impulsar amb la vostra ajuda”. L’objectiu és, en paraules de l’alcalde, “que Dénia escolte els xiquets i les xiquetes que també viuen en esta ciutat i que tenen dret a gaudir-la, a tindre una ciutat adaptada a les seues necessitats i dret a un futur bonic, segur i sostenible en este municipi. Sou, per tant, una gran esperança de futur; la garantia que Dénia serà millor quan vosaltres sigueu grans”.

 

L’acte de hui enceta una setmana plena d’activitats que, com ha dit la regidora Melani Ivars, “arreplega moltes de les inquietuds que ens han fet arribar els protagonistes, els més joves de la ciutat, i que vol, a més d’oferir-los un complet programa, visibilitzar-los com a col·lectiu que també té dret a decidir quina ciutat volen, a expressar necessitats i preferències i a ser escoltats”.

 

Ivars ha destacat que el més important d’esta setmana “és que ha sigut dissenyada segons les propostes que ens han fet els mateixos xiquets i xiquetes de Dénia a través del Consell de la Infància i l’Adolescència”.

 

Les activitats s’allargaran fins al dissabte 20 de novembre, Dia de la Infància, quan hi ha prevista una jornada lúdica i festiva als jardins de Torrecremada.

 


Dénia rep el diploma que l’acredita com a Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF

Dénia rep el diploma que l’acredita com a Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF

Dénia rep el diploma que l’acredita com a Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina