Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Entra en funcionament el nou contracte de neteja urbana i recollida del fem

Maite Pérez, regidora de Transició Ecològica: “Ara Dénia estarà neta 24 hores al dia”

“Hui és el primer dia d’una nova etapa en què Dénia estarà neta 24 hores al dia”. Amb aquesta afirmació va obrir la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez, la roda premsa de presentació del nou servei de neteja urbana i recollida del fem, que ha entrat en funcionament divendres, 1 de juliol. "Més neteja, més camions, més contenidors, més ecològic, més freqüència" són els trets que defineixen el nou servei, adjudicat a Urbaser per als pròxims 10 anys.

Sobre el terreny, millores molt notables com la recollida del fem també per les vesprades en els establiments d’hostaleria, per a alliberar les cuines després del servei de migdia i evitar el diposit de residus en els carrers durant el dia; el baldeig amb aigua a pressió dels carrers més concorreguts; l’extensió de l’acció de les agranadores a l’extraradi (les Marines i el Montgó), fins ara concentrada en el nucli urbà i la carretera de les Rotes; el desbrossament de camins amb un vehicle específic propi; i l'ampliació del servei de l’ecoparc mòbil amb horari de vesprada.

També s’hi han instal·lat ja alguns dels nous contenidors de recollida de roba i d’oli, serveis ara assumits per la concessionària que unifica així tota la recollida selectiva.

Aquestes són algunes de les millores que des d'ahir ja estan en marxa. El delegat a Dénia d’Urbaser, José Vicente Saura, va destacar, a més, que tenint en compte que l’entrada en funcionament del servei coincideix amb el ple estiu i amb la Festa Major, que es celebrarà del 9 al 17 de juliol, es reforçarà especialment la neteja en la ciutat durant eixa setmana i en els carrers amb una afluència més gran i que acullen els actes festius.

Durant els pròxims quatre mesos, i amb la intervenció fonamental d’una nova figura, la dels educadors, aniran implementant-se les principals novetats del nou contracte, com la recollida porta a porta en els barris de Baix la Mar i les Roques i la Xara i Jesús Pobre i la fracció orgànica, "dos nous serveis que necessiten d’una feina prèvia d’informació i formació de la ciutadania".

Els educadors seran també essencials perquè el lema que acompanya el servei i que centra la nova imatge corporativa, 'Viu i conviu', siga realitat. En aquest sentit, l’acalde, Vicent Grimalt, ha insistit que perquè les millores que introdueix el nou contracte siguen realment eficients, cal la implicació de tota la ciutadania; "hem de desterrar actuacions com deixar les bosses de fem fora dels contenidors i fora de l’horari nocturn, per exemple".

Grimalt ha destacat també l’aposta de nou contracte per un servei més ecològic: bona part del nou parc mòbil serà elèctric o funcionarà amb gas.

Entra en funcionament el nou contracte de neteja urbana i recollida del fem
Entra en funcionament el nou contracte de neteja urbana i recollida del fem

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina