Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Les obres de reurbanització de la Glorieta comencen el 3 d'octubre

Les obres de reurbanització de la glorieta del País Valencià i el seu entorn comencen el 3 d'octubre, segons va anunciar aquesta setmana la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, en la reunió informativa que va mantindre amb residents, comerciants i hostalers de l'àmbit afectat per l'actuació. Ripoll va estar acompanyada per l'alcalde, Vicent Grimalt, el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, la regidora de Comerç, Sandra Gertrúdix, l'enginyer tècnic municipal d'obres públiques, el cap d'obra i el gerent de l'empresa adjudicatària dels treballs, CHM Obras e Infraestructuras S.A.

 

Les obres han sigut adjudicades per un pressupost de 933.498,29 euros, IVA exclòs, i tenen un termini d'execució previst de 9 mesos.

 

Començaran en la Glorieta i es prolongaran en aquesta zona uns quatre mesos, segons el pla d'obra. Durant el primer trimestre de 2023, “la idea és simultaniejar les obres al carrer del Cop i en Ramón y Cajal amb dos equips de treball amb la finalitat d'avançar al màxim la reurbanització d'aquests carrers abans de Setmana Santa i Pasqua”. Per a finalitzar, d'abril a juny es duran a terme les rematades d'obra en la pavimentació, la col·locació de mobiliari urbà, plantació d'elements vegetals i la pintura viària als carrers de Vicent Andrés Estellés i Ramón y Cajal, en el tram comprés entre Pare Pere i el carrer de Quevedo.

 

La regidora ha apuntat al fet que es produiran talls de trànsit puntuals quan s'estiga treballant al carrer de Ramón y Cajal o en la intersecció de la Glorieta amb el carrer del Pare Pere.

 

Mentre duren les obres s'habilitarà una zona provisional càrrega i descàrrega al carrer de Colón, entre Diana i Ramón y Cajal. A aquest mateix tram es traslladarà l'aparcament de motocicletes que està actualment al carrer de Vicent Andrés Estellés, ja que aquesta zona del carrer serà utilitzada per a fer apilament dels materials d'obra.

 

Quant als bars amb terrassa situats en l'àmbit d'actuació de les obres, Maria Josep Ripoll ha indicat que “s'estudiarà oferir-los una ocupació provisional de la via pública pròxima als seus negocis perquè puguen col·locar les taules i cadires mentre duren els treballs”.

 

Així mateix, es garantirà l'accés als seus habitatges dels residents amb problemes de mobilitat, així com l'entrada i eixida de vehicles al garatge privat situat en la Glorieta.

 

La regidora de Territori ha volgut recordar que aproximadament la meitat del pressupost de l'actuació s'invertirà a renovar les infraestructures de sanejament, aigua potable, pluvials i enllumenat públic, “aspectes que no es veuran a simple vista però que, amb la remodelació estètica de la Glorieta i el seu entorn, revaloritzaran considerablement la zona”.

 

La redacció i execució del projecte estan cofinançades per la Diputació d'Alacant, dins del Pla d'Inversions i Finançament d'Infraestructures 2020-2023. L’Ajuntament de Dénia costejarà la seua part corresponent amb la subvenció dels fons europeus Next Generation.

Les obres de reurbanització de la Glorieta comencen el 3 d'octubre
Les obres de reurbanització de la Glorieta comencen el 3 d'octubre
Les obres de reurbanització de la Glorieta comencen el 3 d'octubre

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina