Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

El 26 de setembre s'obri el termini per a participar en la 6a edició dels Pressupostos Participatius

Com a novetat, enguany se suprimeix el requisit d'una edat mínima per a votar per tal d’obrir la participació a la població infantil

El termini perquè els ciutadans i ciutadanes de Dénia presenten les seues propostes per a decidir quins espais públics de la ciutat s'haurien de canviar o millorar amb la partida que l’Ajuntament de Dénia destina cada any a Pressupostos Participatius comença dilluns que ve, 26 de setembre, i estarà obert fins al 20 d'octubre de 2022.

Els Pressupostos Participatius són un procés de participació directa per a la ciutadania destinats a la millora dels espais públics de la ciutat. Poden incloure propostes de millora sobre mobiliari urbà com asfaltat, voreres, parcs, bancs o senyals, en definitiva, espais en els quals l'ajuntament té competències.

El regidor de Participació Ciutadana, Pepe Doménech, ha destacat que “des del govern municipal continuem apostant i donant valor a aquesta eina de participació ciutadana i per a la sisena edició dels Pressupostos Participatius hem incrementat la quantitat destinada a executar les propostes triades per la ciutadania, que passa de 350.000 a 400.000 euros”.

Respecte a com realitzar les propostes, Doménech ha recordat que l’Ajuntament de Dénia posa a la disposició de la ciutadania diversos canals de participació.

“Es pot fer personalment en les reunions de barri que se celebren el mes d'octubre o acudint a l’Espai de Participació de Portelles (c. Pare Pere, 17). També existeix la modalitat en línia, a través de la web participadenia.es o mitjançant l'aplicació mòbil AppDénia”.

Una vegada realitzades les propostes -assenyala el regidor- aquestes passen a una fase d'estudi duta a terme pels tècnics municipals, els qui valoraran si són o no viables.

Les propostes seleccionades se sotmetran de nou a votació de la ciutadania, sent les guanyadores les que es duran a terme.

En aquest sentit, la sisena edició de la iniciativa incorpora una altra novetat: no s'estableix un mínim d'edat per a poder votar les propostes, només es requereix que la persona que vote tinga DNI. D'aquesta manera, afirma el regidor de Participació Ciutadana, “volem fer un pas avant en la promoció dels drets de la infància, afavorint el seu dret a donar la seua opinió i no patir discriminació per cap motiu, tampoc per la seua edat”.

En edicions anteriors s'han reasfaltat carrers, instal·lat espills per a conductors i fins i tot s'ha creat un rocòdrom, entre altres canvis i millores.

 

Tornen les reunions de barri

D'altra banda, el mes d'octubre es reprenen les reunions de barri amb regidors, en les quals els veïns i veïnes poden exposar els seus dubtes, queixes o suggeriments i informar-se dels projectes que es duran a terme a la ciutat o en la seua zona de residència.

 

 

 

 

 

El 26 de setembre s'obri el termini per a participar en la 6a edició dels Pressupostos P...
El 26 de setembre s'obri el termini per a participar en la 6a edició dels Pressupostos P...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina