Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia organitza una jornada lúdica-educativa per a fomentar el respecte al medi marí

La Regidoria de Platges, junt amb la Fundació Oceanogràfic i Eulen, l’empresa concessionària del servei de vigilància i socorrisme en les platges, organitza una jornada de conscienciació el proper dissabte 15 d’octubre.

 

A les tres carpes i els tres estands que es posaran en peu al costat del pàrquing de terra del Raset es realitzaran tallers de sensibilització gratuïts per a tot el públic. L’objectiu d’aquesta acció es desenvolupar un esperit crític en la població perquè respecte el medi marí, alhora que reclamar iniciatives adequades a les institucions, com comenta el regidor de Platges, Pepe Doménech. L’esdeveniment començarà a les 10 hores del matí i està previst que finalitze a les 14 hores.

 

Els participants faran un recorregut amb tres parades. L’inici consistirà en una exposició de les investigacions realitzades per la fundació valenciana. En ella, la ciutadania podrà agafar consciència del treball d’investigació, conservació i divulgació que hi fa. L’Oceanogràfic posarà a disposició del públic material professional com microscopis o lupes per a l’observació de mostres biològiques del Mediterrani.

 

El segon punt rep el nom d’“àrea d’amenaces”. Ací s’exposaran elements que constitueixen un perill per al litoral. La mostra de residus presents al fons marí comptarà amb l’especificació de l’impacte que causen en l’ecosistema.

 

L’últim tram està enfocat al compromís. Els participants materialitzaran la seua voluntat de respecte de la natura que escrivint en un paper una bona pràctica que després penjaran en una xarxa de pesca situada als laterals de la carpa. La idea és dur a terme una acció col·lectiva pel respecte i la preservació de l’entorn.

Fotografies de passades iniciatives mediambientals
Pla de la ubicació de les carpes

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina