Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

L'Ajuntament de Dénia comença aquesta setmana les labors de desbrossament i tractament contra la processionària dels arbres del castell

El monument romandrà tancat del 8 a l'11 de novembre

Actua Serveis i Medi Ambient S.L., la nova empresa concessionària en matèria de desbrossament, manteniment i condicionament de zones públiques municipals, va començar dimecres passat 2 de novembre les actuacions de sanejament de les zones arbrades del castell de Dénia. 

Amb la signatura del contracte el passat 27 d'octubre, l'empresa es compromet, per un període de dos anys, a realitzar les labors de manteniment amb un pressupost d'adjudicació de 181.016 euros. Les actuacions han començat pel vessant oest del monument per a continuar en la setmana vinent per la cara nord.

El nou contracte ha ampliat les zones de manteniment, incorporant la corba de Sant Nicolás, part del Bosc de Diana, el vessant nord del castell, l'àrea del Lletsó-La Siesta, la zona verda de Aldebarán, el carrer de la Mar Cantábrica i el carrer Sant Vicent de la Roqueta; així com la freqüència amb la qual es faran les tasques de neteja. 

Queda estipulat que la vegetació de les zones verdes públiques no podrà superar els 30 centímetres d'altura. Tenint sempre en compte aquesta condició, s'ha dividit l'àrea verda del municipi en tres grans zones per a determinar la freqüència de neteja. 


1.    Zones on existeix vegetació nativa, amb o sense valor ornamental, a conservar i aquelles altres sense vegetació d'interés que cal eliminar. Es realitzaran un mínim de 2 treballs de desbrossament a l'any (castell, Torrecremada o carrer Donzella, per exemple).

2.    Zones on no existeix vegetació amb valor ornamental o existeix de forma aïllada. Es realitzaran un mínim de 3 treballs de desbrossament a l'any (carrer Riu Gallinera, el Palmar i la zona del Llac Sanabria, per exemple).

3.    Zones on existeix vegetació ornamental provinent de plantació, amb o sense mobiliari urbà. Es realitzaran un mínim de 6 treballs de desbrossament a l'any (part del Bosc de Diana i la corba de Sant Nicolás, per exemple).

Tractament de la processionària

Paral·lelament a aquestes actuacions, demà dimarts, 8 de novembre, començarà la fumigació per a evitar les colònies d'eruga processionària que poden afectar els pins del castell. Per això, aquest romandrà tancat al públic entre el dimarts 8 i el divendres 11 de novembre. 


Aquests treballs seran desenvolupats per l'empresa concessionària en matèria de manteniment d'arbratge: la Unió Temporal d'Empreses conformada per Fènix Poda S.L. i Manten Garden S.L.

També s'estan realitzant labors fitosanitàries en els col·legis públics del municipi. El tractament per a la prevenció de l'aparició de colònies en els pins va començar divendres passat 4 de novembre. En aquest cas, s'aplica la endoterapia, s'injecta un producte químic en el tronc dels pins. 


L'Ajuntament de Dénia comença aquesta setmana les labors de desbrossament i tractament...

L'Ajuntament de Dénia comença aquesta setmana les labors de desbrossament i tractament...

L'Ajuntament de Dénia comença aquesta setmana les labors de desbrossament i tractament...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina